«Sinnabon» bulochkasi (cinnabon)
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
250 millilitr sut
-
1 ta tuxum
-
65 gramm eritilgan sariyog'
-
3 osh qoshiq iliq suv
-
bir choy qoshiq vanil
-
450-500 gramm un
-
bir chimdim tuz
-
3 osh qoshiq shakar
-
2 choy qoshiq quruq xamirturush
-
Asosiga:
-
200 gramm shakar
-
4-5 osh qoshiq yangi tuyilgan dolchin
-
50 gramm yumshatilgan sariyog'
-
Glazuriga:
-
150 gramm qaymoqli pishloq
-
100 gramm shakar upasi
-
1 osh qoshiq limon sharbati
-
1 osh qoshiq sut
Yo’nalishlar
Bir qarashda sevib qolish haqida eshitganmisiz? Bu Sinnabon bulochkalariga tegishli iboradir. Juda mayin va dolchinga qorishtirilgan bulochkalar ta’mi hech kimni befarq qoldirmasligi aniq.
Agarda siz bizning retseptga amal qilsangiz, aslidan farq qilmaydigan bulochkalar pishirishga to’liq erishasiz.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
250 millilitr sut | |
1 ta tuxum | |
65 gramm eritilgan sariyog' | |
3 osh qoshiq iliq suv | |
bir choy qoshiq vanil | |
450-500 gramm un | |
bir chimdim tuz | |
3 osh qoshiq shakar | |
2 choy qoshiq quruq xamirturush | |
Asosiga: |
|
200 gramm shakar | |
4-5 osh qoshiq yangi tuyilgan dolchin | |
50 gramm yumshatilgan sariyog' | |
Glazuriga: |
|
150 gramm qaymoqli pishloq | |
100 gramm shakar upasi | |
1 osh qoshiq limon sharbati | |
1 osh qoshiq sut |
Avval opara tayyorlab olamiz. Iliq sutning yarmiga suv, 1 osh qoshiq shakar va xamirturushni solamiz, aralashtirib ustini yopamiz va 10-15 daqiqa tindirib qo'yamiz.
Sariyog', qolgan 2 osh qoshiq shakar va tuxumni venchik yordamida aralashtiramiz.
Ustidan qolgan sut, tuz, un, vanil va oparani solib, aralashtiramiz. O'rtacha yumshoqlikdagi xamir qoramiz.
Ustini sochiq bilan yopamiz va 45 daqiqa iliq joyga olib qo'yamiz. Xamir ikki hissaga oshganidan so'nggina keyingi bosqichga o'tamiz.
Asosiga kerakli barcha masalliqlarni alohida idishga solib, qoshiqda aralashtirib olamiz. Aralashma ko'rinishi nam tortgan tuzga o'xshab qoladi.
Oshgan xamirni to'rtburchak qilib, 5 mm qalinlikda yoyib olamiz. Ustiga asosini solib chiqamiz va tekislaymiz.
Yoyilgan xamirni bir tomonidan xuddi ruletdek o'rab chiqamiz.
Xamirni 3 sm qalinlikda bo'laklarga bo'lib chiqamiz.
Bulochkalarni kattaroq qolipga terib chiqamiz. Ularning pishish jarayonida shishishi uchun orasiga oz-ozdan joy qoldirsak maqsadga muvofiq bo'ladi.
Qolipdagi bulochkalarni ustini sochiq bilan yopib, 15-20 daqiqaga qoldiramiz.
Yana ko'tarilgan bulochkalarni 190 C darajada qizdirilgan gaz pechiga qo'yib, 25 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Qaymoqli pishloqqa shakar upasi, limon sharbati va sutni solib aralashtirib olamiz, so'ng mikserda biroz ko'pirtirib olamiz.
Pishgan bulochkalarni gaz pechidan olamiz va ustiga glazurdan quyamiz. Biroz sovutib, so'ng esa iste'mol qilamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
250 millilitr sut | |
1 ta tuxum | |
65 gramm eritilgan sariyog' | |
3 osh qoshiq iliq suv | |
bir choy qoshiq vanil | |
450-500 gramm un | |
bir chimdim tuz | |
3 osh qoshiq shakar | |
2 choy qoshiq quruq xamirturush | |
Asosiga: |
|
200 gramm shakar | |
4-5 osh qoshiq yangi tuyilgan dolchin | |
50 gramm yumshatilgan sariyog' | |
Glazuriga: |
|
150 gramm qaymoqli pishloq | |
100 gramm shakar upasi | |
1 osh qoshiq limon sharbati | |
1 osh qoshiq sut |
1 Sharhlar Hide Comments
Чёткий