“Yurakcha” pechenyelari

“Yurakcha” pechenyelari

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Glazuriga:

Yo’nalishlar

O’z qo’lingiz bilan kichkina, ammo juda yoqimli sovg’a tayyorlashni istasangiz, unda mana bunday yurakchasimon pechenyelardan pishiring.

Bizlar bunda pushti va ko’k rangli suyuq ozuqaviy bo’yoqlardan ishlatdik.

Muhim: glazurni juda qattiq va uzoq ko’pirtirib bo’lmaydi, aks holda unda havo pufakchalari hosil bo’ladi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 23 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Xamiriga:
100 gramm sariyog'
100 gramm shakar
200 gramm un
15 gramm kakao
1 ta tuxum
1 ta tuxum sarig'i
Glazuriga:
1 ta tuxum oqi
140 gramm shakar upasi
1 choy qoshiq limon sharbati
ta'bga qarab ozuqaviy bo'yoqlar
ta'bga qarab sepish uchun bezaklar
Qadam 1
Tugllandi

Xamiriga:

Tuxum va tuxum sarig'ini bitta idishga solib, yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 2
Tugllandi

Xona haroratida yumshagan sariyog'ni solib, ozroq tuz sepamiz va yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 3
Tugllandi

Alohida idishga un va kakao kukunini elab solamiz. Aralashtirib olamiz.

Qadam 4
Tugllandi

Oz-ozdan unli aralashmani ko'pirtirilgan massaga solamiz. Xamir qorib olamiz.

Qadam 5
Tugllandi

Xamirni aylana shaklga keltirib, yelim xaltaga solamiz va yarim soatga sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 6
Tugllandi

Xamirni ikkiga bo'lib, har birini yupqaroq qilib yoyamiz.

Tavsiya: xamir yopishmasligi uchun ikkita pergament qog'oz orasiga solib yoyish ham mumkin.

Qadam 7
Tugllandi

Gaz pechini 180 C darajaga yoqib qo'yamiz.

Yurakchasimon shaklli qolipchalar yordamida shaklchalar kesib chiqamiz. O'rtasidan sal pastini 1.5 sm uzunlikdagi joyini biroz kesib olamiz. Shunda pechenyelarni krujkalarga ilish oson bo'ladi.

Qadam 8
Tugllandi

Gaz pechi patnisiga pergament qog'ozni to'shaymiz. Ustidan pechenyelarni terib, pechga qo'yib, 10 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 9
Tugllandi

Glazuriga:

Tuxum oqi va limon sharbatini bitta idishga solib, ko'pirtirib olamiz. So'ng ko'pirtirishda davom etib, oz-ozdan shakar upasini solamiz. Glazur venchikdan oqib ketmasa, demak glazur tayyor hisoblanadi.

Qadam 10
Tugllandi

Glazurni pishiriq qopchasi yoki qoshiq yordamida pechenyelar ustiga surtib chiqamiz. Bezaklardan sepib, 10-20 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.

Pechenyelar tayyor! Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamiriga:
100 gramm sariyog'
100 gramm shakar
200 gramm un
15 gramm kakao
1 ta tuxum
1 ta tuxum sarig'i
Glazuriga:
1 ta tuxum oqi
140 gramm shakar upasi
1 choy qoshiq limon sharbati
ta'bga qarab ozuqaviy bo'yoqlar
ta'bga qarab sepish uchun bezaklar
oldingi
Kutilmagan sovg’ali keks
keyingi
Tovuq va qo’ziqorin solingan “sevimli” salati

Fikringiz