fbpx
«Yurakcha» pechenyelari

«Yurakcha» pechenyelari

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Glazuriga:

Yo’nalishlar

O’z qo’lingiz bilan kichkina, ammo juda yoqimli sovg’a tayyorlashni istasangiz, unda mana bunday yurakchasimon pechenyelardan pishiring.

Bizlar bunda pushti va ko’k rangli suyuq ozuqaviy bo’yoqlardan ishlatdik.

Muhim: glazurni juda qattiq va uzoq ko’pirtirib bo’lmaydi, aks holda unda havo pufakchalari hosil bo’ladi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 23 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Xamiriga:
100 gramm sariyog'
100 gramm shakar
200 gramm un
15 gramm kakao
1 ta tuxum
1 ta tuxum sarig'i
Glazuriga:
1 ta tuxum oqi
140 gramm shakar upasi
1 choy qoshiq limon sharbati
ta'bga qarab ozuqaviy bo'yoqlar
ta'bga qarab sepish uchun bezaklar
Qadam 1
Tugallandi

Xamiriga:

Tuxum va tuxum sarig'ini bitta idishga solib, yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Xona haroratida yumshagan sariyog'ni solib, ozroq tuz sepamiz va yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Alohida idishga un va kakao kukunini elab solamiz. Aralashtirib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Oz-ozdan unli aralashmani ko'pirtirilgan massaga solamiz. Xamir qorib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Xamirni aylana shaklga keltirib, yelim xaltaga solamiz va yarim soatga sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Xamirni ikkiga bo'lib, har birini yupqaroq qilib yoyamiz.

Tavsiya: xamir yopishmasligi uchun ikkita pergament qog'oz orasiga solib yoyish ham mumkin.

Qadam 7
Tugallandi

Gaz pechini 180 C darajaga yoqib qo'yamiz.

Yurakchasimon shaklli qolipchalar yordamida shaklchalar kesib chiqamiz. O'rtasidan sal pastini 1.5 sm uzunlikdagi joyini biroz kesib olamiz. Shunda pechenyelarni krujkalarga ilish oson bo'ladi.

Qadam 8
Tugallandi

Gaz pechi patnisiga pergament qog'ozni to'shaymiz. Ustidan pechenyelarni terib, pechga qo'yib, 10 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Glazuriga:

Tuxum oqi va limon sharbatini bitta idishga solib, ko'pirtirib olamiz. So'ng ko'pirtirishda davom etib, oz-ozdan shakar upasini solamiz. Glazur venchikdan oqib ketmasa, demak glazur tayyor hisoblanadi.

Qadam 10
Tugallandi

Glazurni pishiriq qopchasi yoki qoshiq yordamida pechenyelar ustiga surtib chiqamiz. Bezaklardan sepib, 10-20 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.

Pechenyelar tayyor! Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamiriga:
100 gramm sariyog'
100 gramm shakar
200 gramm un
15 gramm kakao
1 ta tuxum
1 ta tuxum sarig'i
Glazuriga:
1 ta tuxum oqi
140 gramm shakar upasi
1 choy qoshiq limon sharbati
ta'bga qarab ozuqaviy bo'yoqlar
ta'bga qarab sepish uchun bezaklar
oldingi
Kutilmagan sovg’ali keks
keyingi
Tovuq va qo’ziqorin solingan «sevimli» salati

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.