Yeryong’oqli bulochkalar
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
12 gramm quruq xamirturush
-
500 gramm un
-
60 gramm shakar
-
1/2 choy qoshiq tuz
-
100 gramm sariyog'
-
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
250 millilitr sut
-
1 dona tuxum
-
Asosiga:
-
100 gramm yeryong'oq
-
1 choy qoshiq limon sharbati
-
2 osh qoshiq shakar upasi
-
Qiyomiga:
-
50 gramm shakar
-
100 millilitr suv
-
1 osh qoshiq limon sharbati
Yo’nalishlar
Nafis ta’m va xushbo’y isga ega yeryong’oqli bulochkalardan siz ham pishirib ko’ring va oila a’zolaringizni bir dasturxon atrofiga jamlang!
Ularni tayyorlash shu darajada osonki, buning uchun tajriba va ko’nikmaning bo’lishi shart emas.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 16 000 so’m pul sarflanadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
12 gramm quruq xamirturush | |
500 gramm un | |
60 gramm shakar | |
1/2 choy qoshiq tuz | |
100 gramm sariyog' | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
250 millilitr sut | |
1 dona tuxum | |
Asosiga: |
|
100 gramm yeryong'oq | |
1 choy qoshiq limon sharbati | |
2 osh qoshiq shakar upasi | |
Qiyomiga: |
|
50 gramm shakar | |
100 millilitr suv | |
1 osh qoshiq limon sharbati |
Idishga shakar, xamirturush va iliq sutni solamiz. Ozroq un ham sepib, aralashtiramiz va 15 daqiqaga qoldiramiz.
Yumshagan sariyog', o'simlik yog'i, tuzumni solamiz, aralawshtirib, un bilan tuzni ham elab sepamiz.
Xamir qorib, 1 soatga iliq joyga olib qo'yamiz.
Asosini tayyorlaymiz
Qahva maydalagich yoki blender idishiga yeryong'oq, shakar upasi va limon sharbatini solamiz. Maydalab olamiz.
Oshgan xamirdan 20-25 dona zuvalachalar yasab olamiz.
Har bir xamir bo'lagini yoyib, o'rtasiga oz-ozdan yeryong'oqli aralashmadan solamiz, chetlarini bukib, aylana shakldagi zuvalachalar yasaymiz.
Pech patnisiga terib, 20 daqiqaga qoldiramiz.
180 C darajada qizigan pechda 15-20 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Bulochkalar pishguniga qadar qiyomni tayyorlab olamiz. Buning uchun shakar, suv va limon sharbatini qozonchaga solamiz. Gazga qo'yib, qaynash darajasiga keltiramiz va gazdan olamiz.
Bulochkalarni olib, ozgina sovutamiz va iikki martadan qiyomdan surtib chiqamiz.
Ustidan shakar upasi sepib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
12 gramm quruq xamirturush | |
500 gramm un | |
60 gramm shakar | |
1/2 choy qoshiq tuz | |
100 gramm sariyog' | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
250 millilitr sut | |
1 dona tuxum | |
Asosiga: |
|
100 gramm yeryong'oq | |
1 choy qoshiq limon sharbati | |
2 osh qoshiq shakar upasi | |
Qiyomiga: |
|
50 gramm shakar | |
100 millilitr suv | |
1 osh qoshiq limon sharbati |