fbpx
Azu – tatarcha mol go’shtidan ajoyib taom

Azu – tatarcha mol go’shtidan ajoyib taom

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Tatarcha mol go’shtidan tayyorlaniladigan bu taom mazali va juda to’yimli bo’lib, birozgina nordonroq ta’mga ham egadir. Ayniqsa bu taom erkaklarga juda ham yoqadi.

Bu taomning afzal tomoni nimada deysizmi? Bu taomni bir necha xil usulda tayyorlasa bo’ladi, masalan, kartoshkani o’rniga guruch yoki grechka solib, umuman yangicha ta’mga ega taom tayyorlash imkoniyatiga ega bo’lasiz.

Masalliqlar:

Portsiya:
500 gramm mol go'shti
600 gramm kartoshka
3 ta tuzlangan bodring
1 ta piyoz
2 ta pomidor
2 ta tishcha sarimsoqpiyoz
1 osh qoshiq pomidor pastasi
1 osh qoshiq un
yarim bog' kashnich
ta'bga qarab tuz
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
ta'bga qarab qora murch
ta'bga qarab yanchilgan achchiq qalampir
qovurish uchun o'simlik yog'i
Qadam 1
Tugallandi

Go'shtni uzunligi 5 sm, qalinligi 1 sm da somoncha shaklida to'g'rab olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tovaga ikki osh qoshiq o'simlik yog'i solamiz va qizdiramiz.

Go'shtni o'rtacha olovda qizartirib qovuramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Ustidan go'shtni qoplagunicha qaynoq suv solamiz.

Tovani qopqog'ini yopib, go'sht yumshagunicha dimlab qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Go'sht pishgandan so'ng, qopqog'ini ochib olovni balandlatamiz, qolgan suvi bug'ga aylanib ketishi uchun.

To'g'ralgan piyoz va unni solamiz va aralashtiramiz.

Piyoz yumshagunicha qovuramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Pomidorlarni po'stidan tozalaymiz, qirg'ichdan o'tkazamiz va go'shtni ustidan solamiz.

Pomidor pastasini ham solamiz.

So'ng hammasini birga 5 daqiqacha dimlaymiz.

Qadam 6
Tugallandi

Sho'r bodringni ham somoncha shaklida to'g'raymiz va tovaga solamiz, yana 5 daqiqa dimlab olamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Go'shtni dimlayotgan vaqtda kartoshkani archamiz va uzun somoncha shaklida to'g'rab olamiz. Unchalik ham yupqa kesmang, ezilib ketishi mumkin.

Alohida tovaga yog' solib, kartoshkani qovurib olamiz.

Qovurish jarayonida kartoshkaga biroz tuz sepamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Kartoshkani go'shtning ustiga solib aralashtiramiz va 5 daqiqa dimlab qo'yamiz.

Ustidan ko'katlar, ta'bga qarab sarimsoqpiyoz va achchiq qalampir solamiz.

Tayyor ovqatga 5-7 dam beramiz. So'ng esa dasturxonga tortishingiz mumkin. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • 40 daqiqa
  • Portsiya 4
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
500 gramm mol go'shti
600 gramm kartoshka
3 ta tuzlangan bodring
1 ta piyoz
2 ta pomidor
2 ta tishcha sarimsoqpiyoz
1 osh qoshiq pomidor pastasi
1 osh qoshiq un
yarim bog' kashnich
ta'bga qarab tuz
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
ta'bga qarab qora murch
ta'bga qarab yanchilgan achchiq qalampir
qovurish uchun o'simlik yog'i
oldingi
Mikroto’lqinli pechda olchali shirinlik pishirish
keyingi
Videoretsept: Tovuqli shnitsel

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.