fbpx
Yong’oqli qarsildoq pechenyelar

Yong’oqli qarsildoq pechenyelar

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Mayin ta’mli va shu bilan birga qarsildoq, yong’oq ta’miga boy mana bunday pechenyelar sizlarga ham yoqishi shubhasiz.

Tavsiya: bunday pechenyelar uchun albatta yangi va sifatli sariyog’dan ishlating! Chunku retseptda uning miqdori anchagina bo’lib, uning mazali chiqishi ham bevosita sariyog’ga bog’liq.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 33 000 so’m pul sarflanadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.

Masalliqlar:

200 gramm yong'oq
180 gramm sariyog'
250 gramm shakar
1 ta tuxum
300 gramm un
1 choy qoshiq qabartma
bir chimdim tuz
Qadam 1
Tugallandi

Tozalangan yong'oqlarni quruq tovaga solib, gazda taxminan 10 daqiqa qovuramiz.

So'ng ularni o'rtacha kattalikda maydalab olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Xona haroratidagi yumshoq sariyog'ni shakar bilan yaxshilab ko'pirtirib olamiz. So'ng tuxumni solib, ko'pirtirishda davom etamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Alohida idishga un, yong'oq, qabartma va tuzni solib aralashtirib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Unli aralashmani yog'li massa bilan birlashtirib, tezda yumshoq xamir qorib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Xamirdan yong'oq kattaligidek sharchalar yasab, pergament qog'oz ustidan terib chiqamiz. Ustidan sanchiq bilan bir-ikki marotaba bosib chiqamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Pechenyelarni 180 C darajada qizigan pechga qo'yib, 12-15 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

200 gramm yong'oq
180 gramm sariyog'
250 gramm shakar
1 ta tuxum
300 gramm un
1 choy qoshiq qabartma
bir chimdim tuz
oldingi
Frikadelkali turkcha sho’rva
keyingi
Yeryong’oqli bulochkalar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.