«Banoffi» torti
Masalliqlar:
-
Biskvitiga:
-
280 gramm sariyog'
-
280 gramm shakar
-
5 ta tuxum
-
3 ta banan
-
1 choy qoshiq vanil ekstrakti
-
280 gramm un
-
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
1,5 choy qoshiq qabartma
-
1 choy qoshiq tuz
-
Kremiga:
-
4 ta tuxum oqi
-
180 gramm shakar
-
250 gramm yumshatilgan sariyog'
-
200 millilitr tuzli karamel
-
1 dona banan
Yo’nalishlar
«Banoffi» deb, banan va tuzli karamel qorishmasidan tashkil topgan tortga aytiladi.
Bunda bananlar biskvit ichiga solinadi, tuzli karamelni esa kremga solamiz. Bu tort uchun kerak bo’ladigan tuzli karamelni retseptini esa bu yerdan topishingiz mumkin.
Masalliqlar:
Biskvitiga: |
|
280 gramm sariyog' | |
280 gramm shakar | |
5 ta tuxum | |
3 ta banan | |
1 choy qoshiq vanil ekstrakti | |
280 gramm un | |
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1,5 choy qoshiq qabartma | |
1 choy qoshiq tuz | |
Kremiga: |
|
4 ta tuxum oqi | |
180 gramm shakar | |
250 gramm yumshatilgan sariyog' | |
200 millilitr tuzli karamel | |
1 dona banan |
Qolipni tayyorlab olamiz. Aylanasi 18 sm li qoliplardan agarda iloji bo'lsa 3 ta kerak bo'ladi. Agar bo'lmasa bittada navbati bilan pishirib olamiz.
Yoki biskvitni aylanasi 20-22 sm li 2 ta qolipda pishirsak ham bo'ladi . Qolipni chetlarini yog'lab, ostiga pergament qog'oz to'shaymiz.
Bananlarni sanchiqda ezib olamiz.
Sariyog'ni shakar bilan yaxshilab ko'pirtiramiz. So'ng bittadan tuxum solib, ko'pirtirishni davom etamiz.
Ezilgan bananlarga vanil ekstraktini solib aralashtiramiz.
Alohida idishga un, tuz, iste'mol sodasi va qabartmani solib aralashtiramiz.
Quruq aralashmalarni sariyog'li massaga solamiz.
Qolipingiz hajmiga qarab xamirni teng ikkiga yoki uchga bo'lasiz.
Xamirni qoliplarga solib chiqamiz.
175° darajada qizdirilgan gaz pechida pishgunicha pishiramiz.
Agar qolip bitta bo'lsa, korjlarni navbati bilan pishirib olamiz.
Krem
Tuxum oqi va shakarni idishga solib aralashtiramiz.
Idishimizni suv bug'iga qo'yamiz va shakar erigunicha aralashtiramiz.
So'ng olib, mikser yordamida yaxshilab ko'pirtiramiz.
So'ng ko'pirtirishda davom etib, 1 choy qoshiqdan sariyog' solamiz va ko'pirtiramiz.
Sariyog' krem bilan yaxshilab qorishib ketganidan so'ng qolganlari solinadi.
Oxirida 100 millilitr karamel solinadi va aralshtirib olinadi.
Agar biskvitni ikkta qolipda pishirgan bo'lsangiz, unda har birini teng ikkiga bo'lib olasiz.
Agar 3 ta qolipda pishirgan bo'lsangiz, unda ularni kesish shart emas.
Korjlarga kremnni surtib olamiz va bananni parrak qilib to'g'rab, krem ustida n qo'yib chiqamiz.
Tortga krem surtib yig'amiz va chetlariga ham krem surtib, 1 soatga sovutgichga olib qo'yamiz.
Qolgan karamelni isitib olamiz, va tortni ustidan quyamiz.
Ustini esa karamelli obakidandonlar bilan bezatamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Biskvitiga: |
|
280 gramm sariyog' | |
280 gramm shakar | |
5 ta tuxum | |
3 ta banan | |
1 choy qoshiq vanil ekstrakti | |
280 gramm un | |
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1,5 choy qoshiq qabartma | |
1 choy qoshiq tuz | |
Kremiga: |
|
4 ta tuxum oqi | |
180 gramm shakar | |
250 gramm yumshatilgan sariyog' | |
200 millilitr tuzli karamel | |
1 dona banan |