fbpx
“Banoffi” torti

“Banoffi” torti

Taomlari:

Masalliqlar:

  • Biskvitiga:

  • Kremiga:

Yo’nalishlar

“Banoffi” deb, banan va tuzli karamel qorishmasidan tashkil topgan tortga aytiladi.

Bunda bananlar biskvit ichiga solinadi, tuzli karamelni esa kremga solamiz. Bu tort uchun kerak bo’ladigan tuzli karamelni retseptini esa bu yerdan topishingiz mumkin.

Masalliqlar:

Adjust Servings:
Biskvitiga:
280 gramm sariyog'
280 gramm shakar
5 ta tuxum
3 ta banan
1 choy qoshiq vanil ekstrakti
280 gramm un
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi
1,5 choy qoshiq qabartma
1 choy qoshiq tuz
Kremiga:
4 ta tuxum oqi
180 gramm shakar
250 gramm yumshatilgan sariyog'
200 millilitr tuzli karamel
1 dona banan
Qadam 1
Tugllandi

Qolipni tayyorlab olamiz. Aylanasi 18 sm li qoliplardan agarda iloji bo'lsa 3 ta kerak bo'ladi. Agar bo'lmasa bittada navbati bilan pishirib olamiz.

Yoki biskvitni aylanasi 20-22 sm li 2 ta qolipda pishirsak ham bo'ladi . Qolipni chetlarini yog'lab, ostiga pergament qog'oz to'shaymiz.

Qadam 2
Tugllandi

Bananlarni sanchiqda ezib olamiz.

Sariyog'ni shakar bilan yaxshilab ko'pirtiramiz. So'ng bittadan tuxum solib, ko'pirtirishni davom etamiz.

Ezilgan bananlarga vanil ekstraktini solib aralashtiramiz.

Qadam 3
Tugllandi

Alohida idishga un, tuz, iste'mol sodasi va qabartmani solib aralashtiramiz.

Quruq aralashmalarni sariyog'li massaga solamiz.

Qadam 4
Tugllandi

Qolipingiz hajmiga qarab xamirni teng ikkiga yoki uchga bo'lasiz.

Xamirni qoliplarga solib chiqamiz.

Qadam 5
Tugllandi

175° darajada qizdirilgan gaz pechida pishgunicha pishiramiz.

Agar qolip bitta bo'lsa, korjlarni navbati bilan pishirib olamiz.

Qadam 6
Tugllandi

Krem

Tuxum oqi va shakarni idishga solib aralashtiramiz.

Idishimizni suv bug'iga qo'yamiz va shakar erigunicha aralashtiramiz.

Qadam 7
Tugllandi

So'ng olib, mikser yordamida yaxshilab ko'pirtiramiz.

Qadam 8
Tugllandi

So'ng ko'pirtirishda davom etib, 1 choy qoshiqdan sariyog' solamiz va ko'pirtiramiz.

Sariyog' krem bilan yaxshilab qorishib ketganidan so'ng qolganlari solinadi.

Oxirida 100 millilitr karamel solinadi va aralshtirib olinadi.

Qadam 9
Tugllandi

Agar biskvitni ikkta qolipda pishirgan bo'lsangiz, unda har birini teng ikkiga bo'lib olasiz.

Agar 3 ta qolipda pishirgan bo'lsangiz, unda ularni kesish shart emas.

Qadam 10
Tugllandi

Korjlarga kremnni surtib olamiz va bananni parrak qilib to'g'rab, krem ustida n qo'yib chiqamiz.

Qadam 11
Tugllandi

Tortga krem surtib yig'amiz va chetlariga ham krem surtib, 1 soatga sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 12
Tugllandi

Qolgan karamelni isitib olamiz, va tortni ustidan quyamiz.

Ustini esa karamelli obakidandonlar bilan bezatamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • 80 daqiqa
  • Serves 10
  • O’rtacha
  • 175 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Adjust Servings:
Biskvitiga:
280 gramm sariyog'
280 gramm shakar
5 ta tuxum
3 ta banan
1 choy qoshiq vanil ekstrakti
280 gramm un
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi
1,5 choy qoshiq qabartma
1 choy qoshiq tuz
Kremiga:
4 ta tuxum oqi
180 gramm shakar
250 gramm yumshatilgan sariyog'
200 millilitr tuzli karamel
1 dona banan
oldingi
Panna Kotta
keyingi
Atirgulli kapkeyklar

Fikringiz