Videoretsept: Mol go’shtidan stir-fray taomi
Masalliqlar:
-
400 gramm mol go'shti
-
200 gramm shampinyon
-
1 bosh piyoz
-
-
yarimta qizil bulg'or qalampiri
-
yarimta sariq bulg'or qalampiri
-
yarim banka konservalangan yashil no'xot
-
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
2 ta tishcha sarimsoqpiyoz
-
ta'mga qarab tuz va murch
-
ta'bga qarab yanchilgan achchiq qalampir
-
Qaylasiga:
-
4 osh qoshiq soya qaylasi
-
2 choy qoshiq shakar
-
1 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali
-
0.5 choy qoshiq maydalangan zanjabil
Yo’nalishlar
Siz azizlarni yangidan-yangi mazali retseptlarimiz bilan xursand etishda davom etamiz. Bir xil taomnomalardan endi voz kechamiz va taomnomamizni turli-tuman yorqin taomlar bilan boyitishning vaqti keldi!
Bu borada Zira.uz jamoasi sizga beminnat yordam bera oladi.
Bugungi bizning taom Stir-fray bo’lib, bu usulda taom dimlanmasdan balki, yuqori olovda ketma-ket qovurib olinadi. Sabzavotlar bunda o’zining foydali xususiyatlarini yo’qotishmaydi.
Masalliqlar:
400 gramm mol go'shti | |
200 gramm shampinyon | |
1 bosh piyoz | |
yarimta qizil bulg'or qalampiri | |
yarimta sariq bulg'or qalampiri | |
yarim banka konservalangan yashil no'xot | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
2 ta tishcha sarimsoqpiyoz | |
ta'mga qarab tuz va murch | |
ta'bga qarab yanchilgan achchiq qalampir | |
Qaylasiga: |
|
4 osh qoshiq soya qaylasi | |
2 choy qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
0.5 choy qoshiq maydalangan zanjabil |
Barcha sabzavotlarni tayyorlab to'g'rab olamiz.
Go'shtni 0.5 sm qalinlikda uzun-uzun to'g'rab olamiz.
Tuz va murchni ko'proq sepamiz.
Sabzavotlarni o'rtacha kattalikda to'g'rab olamiz.
Vok yoki kengroq tovaga yog'ni solib, qizdiramiz.
Avval piyozni solib, qovurib olamiz.
Go'shtni solamiz va tinmasdan kovlab turamiz.
Baland olovda 3 daqiqa davomida qovuramiz.
Olovni pasaytirmasdan bulg'or qalampiri va brokkolini ham solamiz.
Yashil no'xat va sarimsoqpiyozni ham solib, ikki daqiqa davomida qovuramiz.
Sabzavotlar yumshashi kerak, lekin ezilib ham ketmasligi kerak.
Tuz va murchni sepib olamiz.
Qaylani tayyorlab olamiz: soya qaylasi, shakar, maydalangan zanjabil va kraxmalni solib aralashtiramiz.
Ovqatimizning ustidan solib, 20 soniya aralashtirib qovuramiz va olovni o'chiramiz.
Taomni issiqligida darhol tortish kerak. Ustini mayda to'g'ralgan ko'katlar bilan bezatishigiz mumkin. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
400 gramm mol go'shti | |
200 gramm shampinyon | |
1 bosh piyoz | |
yarimta qizil bulg'or qalampiri | |
yarimta sariq bulg'or qalampiri | |
yarim banka konservalangan yashil no'xot | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
2 ta tishcha sarimsoqpiyoz | |
ta'mga qarab tuz va murch | |
ta'bga qarab yanchilgan achchiq qalampir | |
Qaylasiga: |
|
4 osh qoshiq soya qaylasi | |
2 choy qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
0.5 choy qoshiq maydalangan zanjabil |