fbpx
Tuxum sarig’idan tayyorlangan kulich

Tuxum sarig’idan tayyorlangan kulich

Taomlari:

Masalliqlar:

  • glazur uchun

Yo’nalishlar

Tuxum sarig’idan tayyorlangan kulichlar juda mayin va yumshoq bo’lib pishadi. Albatta, buning uchun odatdagidan ko’proq mehnat sarflash kerak bo’ladi, ammo ishonavering ushbu kulichlar bunga arziydi.

Maslahat! Qolgan tuxum oqlaridan boshqa pishiriq yoki kulich uchun glazur tayyorlashingiz mumkin.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 30 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

 

Masalliqlar:

Portsiya:
300 gramm un
5 gramm quruq xamirturush
150 millilitr 10 % li qaymoq
7 ta tuxum sarig'i
75 gramm sariyog'
80 gramm shakar
0,5 choy qoshiq tuz
2 choy qoshiq vanil shakari
glazur uchun
250 gramm shakar upasi
2 ta tuxum oqi
2 choy qoshiq limon sharbati
Qadam 1
Tugallandi

Iliq qaymoqqa xamirturush qo'shamiz. Alohida idishga 120 gramm un solib, ustidan xamirturushli qaymoqni qo'shamiz va yaxshilab aralashtiramiz. Xamir quymoq xamiriga o'xshash bo'lishi kerak.

Qadam 2
Tugallandi

Xamirli idish ustini sochiq bilan yopib, issiq joyga xamir 2-3 marotaba oshishi uchun 3 soatga qo'yamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Idishga tuz, shakar, vanil shakari va tuxum sarig'ini qo'shib, mikser yordamida 3-5 daqiqa massa ko'pirgunicha aralashtiramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Boshqa idishda yumshatilgan sariyog'ni mikserda aralashtiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Qolgan un, opara va ko'pirtirilgan tuxum sarig'ini birlashtirib yumshoq xamir qorib olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Xamirni quruq (un sepilmagan) stol ustiga qo'yib, 10 daqiqa xamir qo'l va stoldan oson ajrala boshlagunicha mushtlaymiz. So'ngra xamirga sariyog'ni qo'shib, yana mushtlaymiz.

Qadam 7
Tugallandi

Xamirni o'simlik yog'i suritilgan idishga qo'yib, ustini yopamiz va xamir oshgunicha 2-3 soatga issiq joyga qo'yib qo'yamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Oshgan xamirni mushtlab, qolipga kerakli bo'lgan miqdorda bo'laklarga bo'lib olamiz. Xamir qolipning ⅓ dan ko'p qismini egallamasligi kerak.

Qadam 9
Tugallandi

Qolipning tagi va yonlariga o'simlik yog'ini suritamiz. Xamirning xar bir qismini dumaloqlab, qolipga joylashtiramiz va issiq joyga xamir 2 baravar oshishi uchun qo'yamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Kulichlarni 180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 25-40 daqiqa pishirib olamiz. Pishirish vaqti kulichlarning hajmiga qarab o'zgaradi.

Qadam 11
Tugallandi

Glazur tayyorlaymiz:

Mikserning past tezligida tuxum oqini aralashtirib, oz-ozdan shakar upasi va limon sharbatini qo'shamiz va aralashtirishda davom etamiz.
Bir ikki tomchi vanil ekstrakti qo'shishingiz ham mumkin.

Qadam 12
Tugallandi

Kulichlarga glazur suritib, istalgan bezaklar sepishingiz mumkin.
Yoqimli ishtaha!

  • 2 soatdan ko'proq
  • Portsiya 4
  • O’rtacha
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
300 gramm un
5 gramm quruq xamirturush
150 millilitr 10 % li qaymoq
7 ta tuxum sarig'i
75 gramm sariyog'
80 gramm shakar
0,5 choy qoshiq tuz
2 choy qoshiq vanil shakari
glazur uchun
250 gramm shakar upasi
2 ta tuxum oqi
2 choy qoshiq limon sharbati
oldingi
Videoretsept: pentuza salati
keyingi
«Pasxalnoe gnezdo» pechenyesi

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.