fbpx
Suzmadan tayyorlangan chizkeyk

Suzmadan tayyorlangan chizkeyk

Masalliqlar:

  • malinali qavatiga

Yo’nalishlar

Oddiy o’zimizning suzmadan tayyorlanilgan bugungi chizkeykimiz siz uchun ajoyib topilma bo’lishi aniq, chunki hamyonbop mahsulotlardan tayyorlaniladigan bu pirog ajoyib natijani beradi.Suzmalar ham har xil bo’lib, bizlar bunda qaymoqli suzmadan foydalanamiz.

Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 30 000 so’m pul sarflaysiz.*

Mahsulot narxi manba chop etilgan vaqtgagina mal qiladi.

Masalliqlar:

200 gramm qumoq pechenye (pesochniy)
100 gramm eritilgan sariyog'
180 gramm shakar upasi
500 gramm qaymoqli suzma
200 gramm 35 %li yog'li qaymoq
20 gramm jelatin
2 choy qoshiq vanil shakari
120 millilitr sovuq suv
malinali qavatiga
10 gramm jelatin
300 gramm malina
100 gramm shakar
Qadam 1
Tugallandi

Kerakli masalliqlarni tayyorlab olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Pechenyeni blenderda maydalab olamiz, va eritilgan sariyog' solib aralashtirib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Qolipga pergament qog'oz to'shaymiz.

Qadam 4
Tugallandi

Qolipga pechenyeli aralashmani solib, qoshiq yordamida tekislab olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Yarim soatga sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Qaymoq bilan suzmani tog'orachaga solib yaxshilab ko'pirtiramiz. So'ng ustidan vanilin va shakar upasini solib, yana ozroq ko'pirtiramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Jelatinni oldinroq suvga ivitib qo'yamiz. Jelatinlar har xilligi sabab, uni qancha ivitish kerakligini uning o'ramiga qarab qilasiz. So'ng olib, gaz plitasi yoki mikroto'lqinli pechda eritib olasiz.

Muhim! Eritish jarayonida jelatin qaynab ketmasligi kerak.

Qadam 8
Tugallandi

Ko'pirtirilgan suzmali aralashma ustidan eritilgan jelatinni solib aralashtiramiz.

Qadam 9
Tugallandi

So'ng pechenye solingan qolipni olib, ustidan aralashmamizni solamiz va ustini tekislab olamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Malinali muss

Jelatinni bunda ham oldindan suvga ivitib qo'yamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Malina va shakarni blenderga solib maydalab olamiz.

Qadam 12
Tugallandi

So'ng qozonchaga solib, gaz plita ustiga qo'yamiz va shakar erigunga qadar aralashtirib turamiz.

Qadam 13
Tugallandi

Malinali aralashmani g'alvirdan o'tkazib olamiz. Aralashma juda ham quyuq bo'lsa, unda unga ozroq qaynagan suv soling.

Qadam 14
Tugallandi

So'ng jelatinni eritib, malinali aralashmaga solib aralashtiramiz va chizkeykimiz ustidan quyamiz. Ustini tekislab, qotib qolguniga qadar sovutgichga olib qo'yamiz. Yoqimli ishtaha!

Qadam 15
Tugallandi

Pishirilgan mazali chizkeykimiz ustini xohishga qarab bezatamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

200 gramm qumoq pechenye (pesochniy)
100 gramm eritilgan sariyog'
180 gramm shakar upasi
500 gramm qaymoqli suzma
200 gramm 35 %li yog'li qaymoq
20 gramm jelatin
2 choy qoshiq vanil shakari
120 millilitr sovuq suv
malinali qavatiga
10 gramm jelatin
300 gramm malina
100 gramm shakar
oldingi
Basbusa – sharqona shirinligi
keyingi
Banan, kivi va kefirdan tayyorlanilgan smuzi

6 Sharhlar Hide Comments

Qotib qolgunga qadar deyilgan. Aynan qancha vaqt turishi kerak. Muzlatkichga qotirib olsa ham bo’ladimi? Malinani o’rniga malinali murabbo solsa boladimi? Jelatinni qaynoq suvga solib ivitiladimi? Qaysi saryog’dan ishlatsa maqsadga muvofiq bo’ladi?

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.