Suzmadan tayyorlangan chizkeyk
Masalliqlar:
-
200 gramm qumoq pechenye (pesochniy)
-
100 gramm eritilgan sariyog'
-
180 gramm shakar upasi
-
500 gramm qaymoqli suzma
-
200 gramm 35 %li yog'li qaymoq
-
20 gramm jelatin
-
2 choy qoshiq vanil shakari
-
120 millilitr sovuq suv
-
malinali qavatiga
-
10 gramm jelatin
-
300 gramm malina
-
100 gramm shakar
Yo’nalishlar
Oddiy o’zimizning suzmadan tayyorlanilgan bugungi chizkeykimiz siz uchun ajoyib topilma bo’lishi aniq, chunki hamyonbop mahsulotlardan tayyorlaniladigan bu pirog ajoyib natijani beradi.Suzmalar ham har xil bo’lib, bizlar bunda qaymoqli suzmadan foydalanamiz.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 30 000 so’m pul sarflaysiz.*
Mahsulot narxi manba chop etilgan vaqtgagina mal qiladi.
Masalliqlar:
200 gramm qumoq pechenye (pesochniy) | |
100 gramm eritilgan sariyog' | |
180 gramm shakar upasi | |
500 gramm qaymoqli suzma | |
200 gramm 35 %li yog'li qaymoq | |
20 gramm jelatin | |
2 choy qoshiq vanil shakari | |
120 millilitr sovuq suv | |
malinali qavatiga |
|
10 gramm jelatin | |
300 gramm malina | |
100 gramm shakar |
Qolipga pergament qog'oz to'shaymiz.
Yarim soatga sovutgichga olib qo'yamiz.
Jelatinni oldinroq suvga ivitib qo'yamiz. Jelatinlar har xilligi sabab, uni qancha ivitish kerakligini uning o'ramiga qarab qilasiz. So'ng olib, gaz plitasi yoki mikroto'lqinli pechda eritib olasiz.
Muhim! Eritish jarayonida jelatin qaynab ketmasligi kerak.
Malinali muss
Jelatinni bunda ham oldindan suvga ivitib qo'yamiz.
Pishirilgan mazali chizkeykimiz ustini xohishga qarab bezatamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
200 gramm qumoq pechenye (pesochniy) | |
100 gramm eritilgan sariyog' | |
180 gramm shakar upasi | |
500 gramm qaymoqli suzma | |
200 gramm 35 %li yog'li qaymoq | |
20 gramm jelatin | |
2 choy qoshiq vanil shakari | |
120 millilitr sovuq suv | |
malinali qavatiga |
|
10 gramm jelatin | |
300 gramm malina | |
100 gramm shakar |
6 Sharhlar Hide Comments
Jelatini qanday tayyorladiz
Jelatin suvga ivitib qo’yiladi. Qancha ivitish hamma jelatinlani o’zida yozilgan bo’ladi.
Retseptda shakar upasi yo‘q. Suzma va qaymoqli aralashmaga shakar upasi qo‘shiladi deyilgan. 150 gr shakarning hammasi malinaga solinishi kerakmi.
Retseptdagi xatolar to’g’irlandi. Kirib ko’rishingiz mumkin.
Qotib qolgunga qadar deyilgan. Aynan qancha vaqt turishi kerak. Muzlatkichga qotirib olsa ham bo’ladimi? Malinani o’rniga malinali murabbo solsa boladimi? Jelatinni qaynoq suvga solib ivitiladimi? Qaysi saryog’dan ishlatsa maqsadga muvofiq bo’ladi?
Assalomu aleykum, ha muzlatgichga solib qotirasiz. Jelatinni o’z qadoqida ko’rsatilganidek eritasiz. Murabbo solib tayyorlab ko’rmaganmiz)