fbpx
Qovurilgan qatlamachalar

Qovurilgan qatlamachalar

Taomlari:

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Mazali, tez tayyorlaniladigan qovurilgan qatlamalar tayyorlash ko’p masalliqlarni talab etmaydi.

Bizning retsept asosida uni tayyorlash juda ham osondir.

Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 5 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

400 gramm 1-navli un
1 dona tuxum
120 millilitr iliq suv
30 millilitr o'simlik yog'i
200 gramm qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin
1 choy qoshiq tuz
qovurish uchun o'simlik yog'i
Qadam 1
Tugallandi

Idishga un, tuxum, tuzli suv va o'simlik yog'ini yarmini solamiz va xamir qoramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Xamirni yaxshilab mushtlaymiz va ustidan yog'ni qolganini surtib chiqamiz. Ustini yopib 30 daqiqaga tindirib qo'yamiz.

Qadam 3
Tugallandi

So'ng xamirni olib, yupqa 1-2 mm qalinlikda yoyib chiqamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Margarinimizni eritib, yoygan xamirning ustiga surtib chiqamiz.

Qadam 5
Tugallandi

So'ng xamirni ruletga o'xshab o'rab chiqamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Pichoq yordamida xamirlarni 5-6 sm qalinlikda kesib chiqamiz. Hozirgi xamirimizdan 14-16 dona qatlama uchun kulchachalar chiqadi.

Qadam 7
Tugallandi

Kesilgan xamirlar likopchaga teriladi va usti yelim qog'ozda yopiladi. Xamirdagi margarin yaxshiroq qotishi uchun 10-15 daqiqaga muzlatgichga yo'llanadi.

Qadam 8
Tugallandi

So'ng xamirlarni olib yoyamiz va yog' solingan tovada qovurib olamiz. Ta'bga qarab, ustidan shakar sepamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

400 gramm 1-navli un
1 dona tuxum
120 millilitr iliq suv
30 millilitr o'simlik yog'i
200 gramm qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin
1 choy qoshiq tuz
qovurish uchun o'simlik yog'i
oldingi
Chalpak
keyingi
Moshxo’rda

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.