Basbusa – sharqona shirinlik

Basbusa – sharqona shirinlik

Masalliqlar:

  • Qiyoomiga:

Yo’nalishlar

Siz arabcha basbusa shirinligini ta’tib ko’rganmisiz? Yo’qmi? Unday bo’lsa, juda mazali, qiyom bilan boyitilgan bu pirogni tayyorlab ko’ring.

Ba’zi rus xalqlari uni mannik deb nomlashadi, ammo bu mannik emas. U juda yumshoq va mayinligi, yong’oq va limon isi ufurib turishi bilan undan farq qiladi.

Muhim! Bu retseptda kerakli masalliqlarni stakanlarda o’lchab olamiz. Buning uchun 250 ml li stakan yoki qadahdan oling va u yordamida o’lchang.

Tayyorlaniladigan shirinlikka taxminan 16 000 so’m pul sarflaysiz.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagna amal qiladi.

Masalliqlar:

Adjust Servings:
1 stakan un
1 stakan bug'doy yormasi
1 stakan kakos qirindisi
1 stakan shakar
1 stakan kefir
yarim stakan o'simlik yog'i
2 ta tuxum
15 gramm qabartma
qolipga surtish uchun sariyog'
30 dona tozalangan yong'oq
Qiyoomiga:
50 gramm shakar
100 millilitr suv
1 osh qoshiq limon sharbati
Qadam 1
Tugllandi

Gaz pechini 180 С haroratga qizdiramiz.

Tayyorlash jarayoni osonligi sababli ham, gaz pechimiz qizib turishi kerak.

Qadam 2
Tugllandi

Qolipni tayyorlab olamiz. Bizlar 30х40 sm li qolipdan foydalanamiz.

Pergament qog'oz solib, qolipning chetlariga sariyog' surtamiz.

Qadam 3
Tugllandi

Kattaroq tog'orachada quruq masalliqlarni aralshtirib olamiz.

Qadam 4
Tugllandi

Alohida tog'orachada tuxum, o'simlik yog'ini aralashtirib, quruq masalliqlar ustidan solamiz.

Qadam 5
Tugllandi

Yaxshilab aralashtirib, xamirni qolipga quyamiz.

Pirog ustini qismlarga bo'lib, har bir bo'lagi ustidan yong'oq qo'yib chiqamiz, xuddi paxlavaga o'xshab.

Yong'oqlar xamirning ustida turishi kerak.

Qadam 6
Tugllandi

180 C da taxminan 30 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 7
Tugllandi

Pishgan pirogni 10 daqiqa sovutishga qo'yamiz.

Qadam 8
Tugllandi

Qiyomini tayorlaymiz:

Qozonchaga suv va shakarni solib aralashtiramiz.

2-3 daqiqa o'rtacha olovda qaynatamiz.

Oxirida limon sharbatini solamiz.

Qadam 9
Tugllandi

Pirogni bo'laklarga bo'lamiz, yani o'rtasigacha kesamiz, lekin oxirigacha emas, yarmigacha.

Qoshiq yordamida 1 osh qoshiqdan qiyomdan pirogning kesilgan joylariga quyib chiqamiz. So'ng iste'mol qilsak ham bo'ladi. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • 40 daqiqa
  • Serves 8
  • O’rtacha
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Adjust Servings:
1 stakan un
1 stakan bug'doy yormasi
1 stakan kakos qirindisi
1 stakan shakar
1 stakan kefir
yarim stakan o'simlik yog'i
2 ta tuxum
15 gramm qabartma
qolipga surtish uchun sariyog'
30 dona tozalangan yong'oq
Qiyoomiga:
50 gramm shakar
100 millilitr suv
1 osh qoshiq limon sharbati
oldingi
Qovoqcha va frikadelkalar bilan pishirilgan yozgi sho’rva
keyingi
Suzmadan tayyorlanilgan chizkeyk

Fikringiz