fbpx
Shakarli olmali pirog

Shakarli olmali pirog

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Bizning saytimizda olmali piroglar retseptlari juda ko’p, ammo biz bu safar aynan shu retseptga tayanib olmali pirog tayyorlab ko’rishingizni maslahat beramiz. Ushbu pirogni hattoki tajribasiz pazanda ham tayyorlay oladi.

Bunday pirog oilaviy choy ichishlar uchun ayni muddao bo’la oladi.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 24 000 so’m. *

narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
180 gramm un
200 gramm shakar 150+50 gramm ustiga sepish uchun
110 gramm sariyog' 50+60 gramm ustiga qo'yish uchun
3-4 ta olma
150 millilitr sut
10 gramm qabartma (razrixlitel)
ta'bga ko'ra maydalangan dolchin
bir chimdim tuz
1 ta tuxum
Qadam 1
Tugallandi

22 smli qolipni yog'lab, un sepamiz. Gaz pechini 180 C darajada qizdiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Olmalarni yuvib, o'rtadagi o'zagidan ajratamiz, po'stnini shilmaymiz.

Qadam 3
Tugallandi

Unni qabartma bilan aralashtiramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Tuxumni 150 gramm shakar bilan ko'pirtiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

50 gramm yumshagan sariyog' solib, yana ko'pirtiramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Ko'pirtirishni to'xtatmagan holda sut solamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Ushbu aralashmaga qabartmali unni elakdan o'tkazib solamiz. Yaxshilab aralashguniga qadar aralashtiramiz.

Qadam 8
Tugallandi

Xamirni qolipga solib, tekkislaymiz. Xamirning qavati 2-2,5 smdan oshishi kerak emas.

Qadam 9
Tugallandi

Olma bo'laklarini xamir ustiga tiqib, terib chiqamiz. Olmalar qancha ko'p bo'lsa, pirog shuncha mazali chiqadi.

Qadam 10
Tugallandi

Ustiga qolgan shakarni (50 gr) sepib, ta'bga ko'ra dolchin ham sepamiz. Pirog ustiga qolgan sariyog'ni ham (60 gr) to'rtburchak shaklida to'g'rab, qo'yib chiqamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Gaz pechiga usti qizargunicha tahminan 30-40 daqiqaga yuboramiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 60 daqiqa
  • Portsiya 8
  • Oddiy
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
180 gramm un
200 gramm shakar 150+50 gramm ustiga sepish uchun
110 gramm sariyog' 50+60 gramm ustiga qo'yish uchun
3-4 ta olma
150 millilitr sut
10 gramm qabartma (razrixlitel)
ta'bga ko'ra maydalangan dolchin
bir chimdim tuz
1 ta tuxum
oldingi
Videoretsept: tvorog va pishloqli ravioli
keyingi
Videoretsept: suli yormasidan pechenye

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.