fbpx
Limonli kurd

Limonli kurd

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Limonli kurd — limon sharbati solingan qaynatma krem hisoblanadi. Bunday kremdan tartlarga, har xil pishiriq va hatto tortlarga ham surtib ishlatishimiz mumkin.

Krem juda quyuq bo’lib pishadi, agarda siz suyuqroq bo’lishini istasangiz, unda kraxmaldan solmang.

Bunday kurdni bizlar quyidagi videoretseptda ishlatganmiz: «Merengali limonli tart»

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 17 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

1 ta limon po'sti
115 millilitr limon sharbati 2 ta
75 gramm shakar
60 gramm sariyog'
4 ta tuxum sarig'i
1-2 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali agarda siz suyuqroq bo'lishini istasangiz, unda kraxmaldan solmang
Qadam 1
Tugallandi

Bitta limon po'stini qirib olamiz.

Limonlar sharbatini ham siqib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tuxum sarig'ini oqidan ajratib olamiz va limon sharbatiga solamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Ustidan sariyog'ni solib, shakarni sepamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Hammasini qozonchaga solib, gazga qo'yamiz. Past olovda qaynatamiz. Ustida pufakchalar paydo bo'lganida esa kraxmalni solamiz. Quyuqlashgunicha aralashtiramiz va gazdan olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Sovigan kurdni doka ro'moldan siqib chiqaramiz va bankachalarga solib qo'yamiz. Bunday kurdni sovutgichda 7 kungacha saqlash mumkin.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

1 ta limon po'sti
115 millilitr limon sharbati 2 ta
75 gramm shakar
60 gramm sariyog'
4 ta tuxum sarig'i
1-2 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali agarda siz suyuqroq bo'lishini istasangiz, unda kraxmaldan solmang
oldingi
Videoretsept: «Qizil baxmal» yoriqli pechenyelari
keyingi
Uyda tayyorlanilgan baget noni

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.