Polyakcha olmali pirog
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
500 gramm un
-
1 choy qoshiq qabartma
-
120 gramm shakar upasi
-
200 gramm sariyog'
-
3 ta tuxum sarig'i
-
60 gramm kefir
-
Asosiga:
-
500 gramm olma
-
120 gramm shakar
-
30 millilitr suv
-
yarim choy qoshiq dolchin
-
pichoq uchida maydalangan muskat yong'og'i
-
br chimdim gvazdika
-
20 gramm makkajo'xori kraxmali
-
20 millilitr limon sharbati
Yo’nalishlar
Polyakcha olmali pirog — эnafis qum xamir va xushbo’y olmali asosdan iborat mazali shirinliklardan biridir.
Olmali asos shu darajada shirnki, qoshiq olib, hammasini yeb qo’yging keladi go’yo)
Tayyorlanadigan yegulikka taxminan 23 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqt gagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
500 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma | |
120 gramm shakar upasi | |
200 gramm sariyog' | |
3 ta tuxum sarig'i | |
60 gramm kefir | |
Asosiga: |
|
500 gramm olma | |
120 gramm shakar | |
30 millilitr suv | |
yarim choy qoshiq dolchin | |
pichoq uchida maydalangan muskat yong'og'i | |
br chimdim gvazdika | |
20 gramm makkajo'xori kraxmali | |
20 millilitr limon sharbati |
Un, qabartma va shakar upasini elab solamiz. Ustidan sariyog'ni to'g'rab solamiz va qo'lda yaxshilab ishqalaymiz.
Tuxum sarig'i va kefirni solib, yumshoqqina xamir qorib olamiz.
Xamirlarni teng ikkiga bo'lib, alohida-alohida yelim xaltalarga solamiz. Bittasini sovutgichga, ikkinchisini esa muzlatgichga olib qo'yamiz.
Olmalarni po'stini archib, bo'laklarga bo'lamiz va qozonchaga solamiz. Ustidan suv va ziravorlarni solib, 10 daqiqa dimlab pishiramiz.
So'ng shakarni solib, 3 daqiqa qaynatamiz.
Kraxmal va limon sharbatini aralashtirib, olmalar ustidan quyamiz va gazni o'chiramiz. Sovutib olamiz.
Qolip (26 sm li) olib, sariyog' surtamiz. Sovutgichdagi xamirni olib, yoyamiz va qolipga to'shaymiz. Chetlarini asosi oqib ketmasligi uchun balandroq qilamiz.
Olmali aralashmani solamiz va qoshiq bilan tekislaymiz. Muzlatgichdagi xamirni esa olib, qirg'ichdan chiqaramiz.
180 C darajada qizigan pechda 35-40 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Pishgan pirogni sovutib, qolipidan ajratamiz va shakar upasi sepib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
500 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma | |
120 gramm shakar upasi | |
200 gramm sariyog' | |
3 ta tuxum sarig'i | |
60 gramm kefir | |
Asosiga: |
|
500 gramm olma | |
120 gramm shakar | |
30 millilitr suv | |
yarim choy qoshiq dolchin | |
pichoq uchida maydalangan muskat yong'og'i | |
br chimdim gvazdika | |
20 gramm makkajo'xori kraxmali | |
20 millilitr limon sharbati |
2 Sharhlar Hide Comments
zor ekan
gap yoq