Qovurilgan kartoshka tayoqchalari
Masalliqlar:
-
600 gramm qaynatilgan kartoshka
-
120 gramm makkajo'xori kraxmali
-
150 millilitr o'simlik yog'i
-
2 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq qora murch
-
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
Yo’nalishlar
Kartoshka pyuresining tayoqcha shaklidagi antiqa turi. Tayoqchalar ichi yumshoq tashqi esa qarsildoq bo’lib pishadi.
Bunday tayoqchalar tamaddi uchun yoki birinchi taomlar oldiga tortish uchun a’lo tanlov.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 45 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
600 gramm qaynatilgan kartoshka | |
120 gramm makkajo'xori kraxmali | |
150 millilitr o'simlik yog'i | |
2 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) |
Kartoshkani tozalaymiz, yuvib, o’rtacha shakldagi bo’laklarga bo’lamiz. Taxminan 20 daqiqa mobaynida yumshagunicha pishiramiz.
Kartoshkaga ziravorlar qo’shib pyure qilib ezamiz. So’ngra sovutgani qoldiramiz.
Pyurega kraxmal qo’shamiz. Barcha masalliqlarni, kraxmal va pyure birlashgunicha, yaxshilab aralashtiramiz. Yumshoq kartoshkali xamir hosil bo’lishi kerak.
Pergament qog’ozida kartoshkali xamirni yoyamiz va muzlatgichga 10-15 daqiqaga qo’yamiz.
Masalliqlar:
600 gramm qaynatilgan kartoshka | |
120 gramm makkajo'xori kraxmali | |
150 millilitr o'simlik yog'i | |
2 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) |