fbpx
Smetannik

Smetannik

Masalliqlar:

  • Korjiga:

  • Asosiga:

Yo’nalishlar

Smetannik – nafis va juda mazali ta’mli pirog bo’lib, ko’pchilik uni bolaligida ko’p iste’mol qilgan bo’lsa kerak. Bunday pirogga kerakli masalliqlar juda oddiy bo’lsa ham ta’mi juda ajoyibdir.

Smetannik ta’m jihatidan chizkeykga o’xshab ketadi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Korjiga:
200 gramm un
100 gramm sariyog'
1 choy qoshiq qabartma
2 osh qoshiq shakar
bir chimdim vanilin
1 dona tuxum
Asosiga:
4 ta tuxum
100 gramm shakar
600 gramm smetana
Qadam 1
Tugallandi

Sariyog'ni qirg'ichdan chiqarib, un ustidan solamiz. Qo'lda kukunsimon holatga kirgunicha yaxshilab aralashtiramiz. Ustidan shakar, vanilin va qabartmani ham solamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Ustidan tuxumni chaqib solamiz va xamir qorib olamiz. Xamirni 30 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Tingan xamirni olib, aylanasi 22 sm bo'lgan qolipga yoyib chiqamiz. Xamirning chetlarini esa "bortik" qilib chiqamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Asosi uchun esa tuxumlarni shakar bilan birga ko'pirtirib olamiz. UStidan smetanani ham solib aralashtiramiz. So'ng aralashmamizni qolipdagi xamir ustidan quyamiz. 160 C darajada qizigan pechga qo'yib, 45-50 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Pishgan pirogni avval sovutib, so'ng 4-5 soatga sovutgichga olib qo'yamiz.

Yoqimli ishtaha!

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Korjiga:
200 gramm un
100 gramm sariyog'
1 choy qoshiq qabartma
2 osh qoshiq shakar
bir chimdim vanilin
1 dona tuxum
Asosiga:
4 ta tuxum
100 gramm shakar
600 gramm smetana
oldingi
Tovuq jigaridan tayyorlangan iliq salat
keyingi
«Mimoza» salati

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.