fbpx
Oshirma xamirdan tayyorlangan o’rama pirog

Oshirma xamirdan tayyorlangan o’rama pirog

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Asosiga:

  • Ustiga:

Yo’nalishlar

Bu pirog shu darajada chiroyliki, uni bemalol bayram dasturxoniga tayyorlash mumkin. Uning xamiri juda mayin, asosi esa to’yimli va sersuv bo’lib, hammaga birdek yoqishi aniq.

Biz retseptimizda bunday o’rama pirogni qanday qilinishini batafsil aytib beramiz. Asosiga marinadlangan bodringlarni solinishi esa, ularga o’zgacha ta’m bag’ishlaydi.

Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 32 000 soʻm sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Xamiriga:
430 gramm un
12 gramm quruq xamirturush
1 choy qoshiq shakar
1 choy qoshiq tuz
200 millilitr sut
35 gramm o'simlik yog'i
Asosiga:
160 gramm piyoz
500 gramm mol go'shtidan qiyma
100 gramm marinadlangan bodring
ta'bga qarab ketchup
ta'bga qarab achchiq qalampir
Ustiga:
1 dona tuxum sarig'i
1 osh qoshiq sut
sepish uchun kunjut
Qadam 1
Tugallandi

Chuqurroq idishga 120 gramm un, shakar, tuz, xamirturushni solamiz, ustidan iliq sutni quyib, silliq holatga kirgunicha aralashtirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

O'simlik yog'i va tuxumni solib, aralashtirib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Oz-ozdan un solib, avval venchikda, so'ng esa qo'lda xamir qorib olamiz. Xamir o'rtacha, qo'lga yopishmaydigan bo'lishi lozim. Agar xamir juda suyuq bo'lsa, unda yana ozroq undan qo'shing.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni kattaroq tog'oraga solib, ustini yopamiz, 1 soatga iliq joyga olib qo'yamiz. Xamir 2-3 hissaga oshishi kerak.

Qadam 5
Tugallandi

Xamir oshgunicha asosni tayyorlab olamiz.

Piyozni mayda to'rtburchak shaklda to'g'rab, o'simlik yog'ida qovurib olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Ustidan qiymani solamiz, tuz va murch sepib, birga qiyma oqargunga qadar qovuramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Marinadlangan bodringlarni ham to'rtburchak shaklda to'g'rab olamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Oshgan xamirni teng ikkiga bo'lib olamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Har ikkala xamirni alohida-alohida oval shaklda, 4 mm qalinlikda yoyib olamiz va pergament qog'oz to'shalgan gaz pechi patnisiga olib qo'yamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Har bir xamir o'rtasiga qiymadan solamiz, ustidan ketchup surtamiz va to'g'ralgan bodrinlarni solib chiqamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Xamirning ikki chetidan uzun lentalar kesib chiqamiz. Ikkala tomonida ham ularning soni bir xil bo'lishi kerak.

Qadam 12
Tugallandi

Xamirlarning ustini xuddi sochni o'rgandek, o'rab chiqamiz. Bunda xamir asosni to'liq yopishi zarur.

Qadam 13
Tugallandi

Tuxum va sutni aralashtirib, pirogning ustiga surtamiz. Ustidan kunjut sepib chiqamiz.

Qadam 14
Tugallandi

180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 30-45 daqiqa davomida pishirib olamiz. Pishgandan so'ng pirogga 10-15 daqiqa dam berib, keyin dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamiriga:
430 gramm un
12 gramm quruq xamirturush
1 choy qoshiq shakar
1 choy qoshiq tuz
200 millilitr sut
35 gramm o'simlik yog'i
Asosiga:
160 gramm piyoz
500 gramm mol go'shtidan qiyma
100 gramm marinadlangan bodring
ta'bga qarab ketchup
ta'bga qarab achchiq qalampir
Ustiga:
1 dona tuxum sarig'i
1 osh qoshiq sut
sepish uchun kunjut
oldingi
Past kaloriyali baliqli toblatma
keyingi
Pishloq va kolbasali «atirgullar»

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.