Tort “Monomax qalpog’i”

Tort “Monomax qalpog’i”

Masalliqlar:

  • Bezesiga

  • Biskvitiga

  • Kremiga

  • Glazuriga

Yo’nalishlar

Antiqa “Monomax qalpog’i” torti sizga va yaqinlaringizga yoqishi tayin. Bunday tort bayramga o’zgacha kayfiyat baxsh etishi tayin.

Bu tortga kerak bo’ladigan beze va qaynatma kremlarni allaqachon tayyorlab bo’lganmiz. Endi ulardan foydalanish vaqti keldi.

Bu tort shunisi bilan yoqimliki, bu tortni bir necha kun oldin tayyorlab, bayram kuni esa faqat bezatish mumkin. Tortni yig’ishga esa yarim soatdan ham ko’p vaqt sarflamaysiz. Bezeni ikki kuncha oldin, biskvit va kremni bir kun oldin tayyorlab qo’ysangiz, bu sizning ancha ishingizni yengillashtiradi.

Masalliqlar:

Bezesiga
4 ta tuxum oqi
200 gramm shakar
Biskvitiga
2 ta tuxum
50 gramm shakar
60 gramm un
Kremiga
500 millilitr sut
6 ta tuxum sarig'i
125 gramm shakar
Glazuriga
3 osh qoshiq kakao kukuni
4 osh qoshiq shakar
2 osh qoshiq sut
60 gramm sariyog'
100 gramm yong'oq
ta'bga qarab vanil ekstrakti
Qadam 1
Tugllandi

Birinchi bezeni tayyorlab olamiz. Eslatib o'tamiz, bizda yuqorida beze tayyorlashda olingan videotasvir mavjud.

Ehtiyotkorlik bilan tuxum oqi sarig'idan ajratiladi.

Qadam 2
Tugllandi

Ko'pirtirilgan massa pishiriq qopchasiga solinadi va oldindan patnisga to'shalgan yog'langan qog'oz ustiga teriladi. Agarda qopcha bo'lmasa, unda choy qoshig'idan foydalansangiz ham bo'ladi. Buning uchun beze choy qoshiq bilan ikkitadan qo'yiladi.

So'ng ularni 100 C da gaz pechida 1-2 soat davomida pishirib olinadi.

Qadam 3
Tugllandi

Biskvitli asos

Tuxum oqlari yaxshilab ko'pirtiriladi va shakar solib yana ko'pirtirishda davom etiladi.

Keyin esa tuxum sarig'i bittadan solinadi va mikserda yoki qo'lda ko'pirtiriladi.

Qadam 4
Tugllandi

Oldindan tayyorlab qo'yilgan qolipga xamir solinadi.

180 C da 15-20 daqiqa davomida gaz pechida pishirib olinadi.

Qadam 5
Tugllandi

Kremi

Sutga shakarning yarmi va vanil ekstrakti solinadi, yaxshilab aralashtiriladi va qaynash darajasiga yetkaziladi.

Qadam 6
Tugllandi

Tuxum sarig'iga shakar solinadi va to oqarib, shakari eriguncha ko'pirtiriladi.

Ko'pirtirishni to'xtatmasdan ustidan issiq lekin qaynoq bo'lmagan sutli suyuqligimizni solamiz.

Qadam 7
Tugllandi

So'ng uni suv bug'iga qo'yamiz.

Yaxshilab kovlab turamiz va quyuqlashgunicha kremni qaynatamiz.

Qadam 8
Tugllandi

Tortni yig'ish

Tortni yig'ishni boshlasak ham bo'ladi.

Biskvitni ustiga krem surtiladi.

Qadam 9
Tugllandi

Bezelarning har biri kremga botirib olinadi va yong'oq bilan galma-galdan tort ustiga terib chiqiladi.

Ularni rasmdagidek terib chiqing.

Qadam 10
Tugllandi

Tovaga shakar va kakao solinadi.

Biroz qaynoq sut qo'shiladida, ustidan sariyog' ham solinadi.

Qadam 11
Tugllandi

Tova gaz ustiga qo'yiladi va aralashtirishni to'xtatmay past olovda qaynatiladi.

Sariyog' oxirigacha erisa, ustidan yana qaynoq sut solinadi va aralashtirishda davom etiladi.

Qadam 12
Tugllandi

Glazur sovutiladi va tort ustidan xohishga qarab quyiladi.

Tayyor tort kamida 3 soatga sovutgichga qo'yiladi.

Yangi yil dasturxoningizda mazali retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga a'zo bo'ling.

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Bezesiga
4 ta tuxum oqi
200 gramm shakar
Biskvitiga
2 ta tuxum
50 gramm shakar
60 gramm un
Kremiga
500 millilitr sut
6 ta tuxum sarig'i
125 gramm shakar
Glazuriga
3 osh qoshiq kakao kukuni
4 osh qoshiq shakar
2 osh qoshiq sut
60 gramm sariyog'
100 gramm yong'oq
ta'bga qarab vanil ekstrakti
oldingi
“Krokembush” torti
keyingi
Videoretsept: Pishloqli, tovuq go’shtidan kotletlar

Fikringiz