Echpachmak (go’sht va kartoshkali somsachalar)
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
850 gramm un
-
500 millilitr sut
-
2 ta tuxum
-
70 gramm margarin yoki sariyog'
-
5 gramm quruq xamirturush
-
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 osh qoshiq shakar
-
Asosiga:
-
750 gramm mol go'shtidan qiyma
-
4-5 ta kartoshka
-
4 ta piyoz
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
250 millilitr bulyon
-
1 ta tuxum sarig'i
Yo’nalishlar
Echpachmak tatarcha mashhur yeguliklardan biri bo’lib, uni uy sharoitida tayyorlash juda oson.
Quyidagi masalliqlardan taxminan 18 ta echpachmaklar hosil bo’ladi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 40 000 so’m sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
850 gramm un | |
500 millilitr sut | |
2 ta tuxum | |
70 gramm margarin yoki sariyog' | |
5 gramm quruq xamirturush | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 osh qoshiq shakar | |
Asosiga: |
|
750 gramm mol go'shtidan qiyma | |
4-5 ta kartoshka | |
4 ta piyoz | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
250 millilitr bulyon | |
1 ta tuxum sarig'i |
Iliq sutga xamirturush, eritilgan sariyog', o'simlik yog'i, tuxum, tuz va shakarni solib aralashtiramiz, un solib xamir qoramiz.
Xamirni yelim qog'ozga solamiz va ozroq tindirib qo'yamiz.
Piyoz, kartoshka va go'shtni to'rtburchak qilib to'g'raymiz. Yoki qiymadan foydalanamiz.
Tingan xamirni yana bir bor mushtlab, 18-20 ta bo'lakchalarga bo'lamiz.
Xamir bo'lakchalarini likopcha kattaligida yoyib, o'rtasiga qiymadan solamiz.
Somsalarni o'rtasida joy qoldirib, uchburchsk shaklda tugamiz. O'rtasidagi teshik bulyonni quyish uchun kerak bo'ladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
850 gramm un | |
500 millilitr sut | |
2 ta tuxum | |
70 gramm margarin yoki sariyog' | |
5 gramm quruq xamirturush | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 osh qoshiq shakar | |
Asosiga: |
|
750 gramm mol go'shtidan qiyma | |
4-5 ta kartoshka | |
4 ta piyoz | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
250 millilitr bulyon | |
1 ta tuxum sarig'i |