Zanjabilli pechenyelardan gulchambar
Masalliqlar:
-
Xamiriga
-
225 gramm sariyog'
-
100 gramm shakar
-
1 ta tuxum
-
350 gramm un
-
20 gramm kraxmal
-
1 choy qoshiq maydalangan dolchin
-
1 choy qoshiq maydalangan zanjabil
-
Qiyomiga (aysing)
-
1 ta tuxum oqi
-
150-200 gramm shakar upasi
-
1 choy qoshiq limon sharbati
Yo’nalishlar
Zanjabilli pechenye – ommalshgan yangi yil shirinligidir. Bu pechenyeni pishirishga ijodiy yondashib, yangi yil gulchambaragini yasashni taklif qilamiz.
Bunday gulchambarakdan uyingiz nafaqat bezatiladi, balki zanjabil va dolchinning xushbo’y ifori bilan to’ladi. Bu ko’rinishdagi mazali bezak nafaqat bolalarni, balki kattalarni ham birdek quvontirishi aniq.
Masalliqlar:
Xamiriga |
|
225 gramm sariyog' | |
100 gramm shakar | |
1 ta tuxum | |
350 gramm un | |
20 gramm kraxmal | |
1 choy qoshiq maydalangan dolchin | |
1 choy qoshiq maydalangan zanjabil | |
Qiyomiga (aysing) |
|
1 ta tuxum oqi | |
150-200 gramm shakar upasi | |
1 choy qoshiq limon sharbati |
Pechenyeni tayyorlash
Yumshatilgan sariyog' shakar bilan ko'pirtiriladi.
Tuxum qo'shiladi va ko'pirtirishda davom etiladi.
Un kraxmal, zanjabil va dolchin bilan aralashtiriladi.
Unli aralashma ustidan ko'pirtirilgan massa solinadi va yaxshilab aralashtiriladi.
Aylana shakliga keltiriladi, yelim qog'ozga o'rab sovutgichga kamida 1 soatga qo'yiladi.
So'ng xamir 0.7 sm qalinlikda yoyiladi.
Keyin aylana shakldagi 20 va 10 sm li ikkita xamir kesishga mo'ljallangan qoliplar olinadi. Birinchi katta qolipda xamir kesiladi, so'ng kesilgan aylanachalar ichidan kichkina qolipchada yana kesib olinadi.
Agarda sizda maxsus kesishga mo'ljallangan qoliplar bo'lmasa, mavjud idishlarda kesib olavering. Masalan, kichkina likopchada yoki piyolada.
Ortib qolgan xamirdan har xil shaklchalar yasaladi.
Tayyor mahsulot gaz pechi tovasiga, yog'langan qog'oz to'shab, ustidan terib chiqiladi.
170 C da qizdirilgan gaz pechida 10-12 daqiqa davomida pishirib olinadi.
Pishgan pechenyelar sovutiladi.
Qiyom (aysing) tayyorlanishi
Tuxum oqi ko'pirtiriladi.
So'ng shakar upasi oz-ozdan solinib, yaxshilab aralashtiriladi.
Keyin esa limon sharbati solib, silliq holatga kelgunicha yana aralashtiriladi.
Biz qiyom uchun oq va ko'k ranglarni tanladik.
Buning uchun qiyomni teng ikkiga bo'lib, bittasiga 2-3 tomchi ko'k rangdagi oziq-ovqat bo'yog'idan tomizamiz.
Ortib qolgan qiyom usti yelim qog'oz bilan yopib qo'yiladi. Undan gulchambarni yopishtirishda foydalanamiz.
Har xil shakldagi pechenyelar orqasiga oz-ozdan qiyom surtiladi va gulchambarga yopishtiriladi.
Yangi yil dasturxoningizda mazali retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga |
|
225 gramm sariyog' | |
100 gramm shakar | |
1 ta tuxum | |
350 gramm un | |
20 gramm kraxmal | |
1 choy qoshiq maydalangan dolchin | |
1 choy qoshiq maydalangan zanjabil | |
Qiyomiga (aysing) |
|
1 ta tuxum oqi | |
150-200 gramm shakar upasi | |
1 choy qoshiq limon sharbati |