fbpx
Yeryong’oq solingan halqachali pechenyelar

Yeryong’oq solingan halqachali pechenyelar

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Oddiy va tez tayyorlaniladigan yeryong’oqli pechenyelardan tayyorlab ko’ring. Bu pechenyelar issiqligida ham, soviganidan so’ng ham bir xil mazali bo’lib, ularni shisha bankalarga solib, bir haftagacha yaxshi saqlashingiz mumkin.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 10 500 so’m sarf qilinadi.

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

220 gramm margarin yoki sariyog'
190 gramm shakar upasi
1 choy qoshiq vanilin
1 choy qoshiq qabartma
3 ta tuxum
440 gramm un
150 gramm tozalangan yeryong'oq
Qadam 1
Tugallandi

Xona haroratida yumshagan sariyog'ni shakar upasi va vanilin bilan birga yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Ikkita tuxumni bittadan chaqib solamiz va yana ko'pirtiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Un bilan qabartmani elab solamiz va avval qoshiqda, so'ng qo'lda xamirni qorib olamiz. Xamir yumshoq, lekin qo'lga yopishmaydigan holatga kiradi.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni teng ikkiga boʻlib, yelim xaltaga solamiz va 30 daqiqaga sovutgichga olib qoʻyamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Xamirni bittasini olib, un sepilgan yuza ustida yoyib olamiz. Xohlagan shakldagi qolipchalar bilan kesib chiqamiz. Bunda stakanlardan, mayda teshikchasi uchun esa oʻsimlik yogʻi qopqogʻidan foydalanish mumkin.
Ikkinchi xamirdan ham xuddi shunday usulda foydalanamiz.

Qolgan bitta tuxumni koʻpirtirib, pechenyelarga surtamiz va ularni oldindan maydalangan yeryongʻoqqa belab olamiz. Pergament qogʻoz toʻshalgan gaz patnisiga terib, 12 daqiqa davomida pishirib olamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

220 gramm margarin yoki sariyog'
190 gramm shakar upasi
1 choy qoshiq vanilin
1 choy qoshiq qabartma
3 ta tuxum
440 gramm un
150 gramm tozalangan yeryong'oq
oldingi
Pomidorlarda pishirilgan tuxumlar
keyingi
Videoretsept: «bashorat qiluvchi» pechenyelar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.