fbpx
Zanjabilli choy

Zanjabilli choy

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Qish, ayni shamollash mavsumida zanjabilli choy iste’mol qilishning ayni fursati. Lekin hamma ham bunday mazali va foydali ichimlik tayyorlashni bilmasa kerak.

Bunday mazali choy tayyorlashning juda ko’p usullari bo’lib, bunda hamma o’ziga yoqqan retseptdan foydalanadi. Bu qizdiruvchi va tetiklashtiruvchi mazali ichimlikni bizning retsept asosida tayyorlasangiz, yaqinlaringizni manzur qilgan bo’lasiz.

 

Masalliqlar:

20 gramm yangi uzilgan zanjabil
1,5 choy qoshiq qora choy
0,5 ta limon
0,5 ta apelsin
2 shoxcha yalpiz
2 tayoqcha dolchin
2 ta gulcha badyan
5-6 dona kardamon
3 osh qoshiq asal
3-4 choy qoshiq shakar
1,5 litr qaynatilgan suv
Qadam 1
Tugllandi

Birinchi bo'lib choynakni tayyorlaymiz, ya'ni ustidan qaynagan suv quyamiz.

Zanjabilni yupqa parrak qilib to'g'raymiz.

Qadam 2
Tugllandi

Limon va apelsinni to'rt bo'lakka bo'lamiz.

Yalpizni qo'lda bir necha bo'lakchalarga bo'lamiz. To'g'ralgan yalpizdan ko'ra qo'lda maydalanganining hidi o'tkirroq chiqadi.

Qadam 3
Tugllandi

Choynakka qora choy, zanjabil, yalpiz va qolgan ziravorlar solinadi. So'ng limon va apelsin ikkita bo'laklari solinib, qolgan ikki bo'lagining sharbati siqib chiqariladi.

Ustidan qaynagan suv solib, 10-15 daqiqaga damlab qo'yiladi.

Qadam 4
Tugllandi

Ustidan qaynoq suv solib, 10-15 daqiqaga damlab qo'yiladi. So'ng esa asal va shakar solib aralashtirasiz va mazali ichimlikdan bahramand bo'lasiz.

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • Oddiy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

20 gramm yangi uzilgan zanjabil
1,5 choy qoshiq qora choy
0,5 ta limon
0,5 ta apelsin
2 shoxcha yalpiz
2 tayoqcha dolchin
2 ta gulcha badyan
5-6 dona kardamon
3 osh qoshiq asal
3-4 choy qoshiq shakar
1,5 litr qaynatilgan suv
oldingi
Videoretsept: shokoladli tomchilardan pechenyelar
keyingi
Sabzavotli tovuq sho’rva

Fikringiz