Xitoycha uslubda pishirilgan go’sht
Masalliqlar:
-
300 gramm mol go'shti
-
150 gramm piyoz
-
100 gramm bulg'or qalampiri
-
200 gramm bodring
-
6 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
100 gramm o'simlik yog'i
-
100 gramm soya qaylasi
-
2 osh qoshiq guruch sirkasi
-
100 gramm kraxmal
-
ta'bga ko'ra tuz
-
ta'bga ko'ra murch
-
ta'bga ko'ra achchiq qizil qalampir kukuni
Yo’nalishlar
Xitoycha uslubda pishirilgan go’sht – xitoy oshxonasining klassik taomi hisoblanadi. Ushbu taom qiziqarli va mazali bo’lib, uni tayyorlash esa umuman qiyinchilik tug’dirmaydi.
Go’shtning shirin va nordon ta’mi tufayli taom achchiq ta’mga ega va juda to’yimli bo’lib chiqadi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 50 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
300 gramm mol go'shti | |
150 gramm piyoz | |
100 gramm bulg'or qalampiri | |
200 gramm bodring | |
6 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
100 gramm o'simlik yog'i | |
100 gramm soya qaylasi | |
2 osh qoshiq guruch sirkasi | |
100 gramm kraxmal | |
ta'bga ko'ra tuz | |
ta'bga ko'ra murch | |
ta'bga ko'ra achchiq qizil qalampir kukuni |
Go'shtni tahminan 1 sm keladigan bo'laklarga bo'lib olamiz.
Alohida idishda 4 osh qoshiq soya qaylasi va guruch sirkasini aralashtiramiz. 3 ta maydalangan sarimsoqpiyozni solib, aralashtiramiz.
Go'shtga tuz va murch sepib, marinadni quyamiz va 40 daqiqaga qoldiramiz.
Sabzavotlarni tayyorlaymiz:
Piyozni katta to'rtburchak shaklida, bulg'or qalampirini esa somoncha shaklida to'g'raymiz.
Qayla tayyorlaymiz:
Idishga 3 ta sarimsoqpiyozni maydalab solamiz. Murch sepib, soya qaylasini solamiz.
Go'sht bo'laklarini kraxmalga bulg'ab, tovada pishgunicha qovurib olamiz.
Go'shtni likopchaga olib, o'sha yog'da piyoz va bulg'or qalampirini tahminan 3 daqiqa qovuramiz.
Masalliqlar:
300 gramm mol go'shti | |
150 gramm piyoz | |
100 gramm bulg'or qalampiri | |
200 gramm bodring | |
6 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
100 gramm o'simlik yog'i | |
100 gramm soya qaylasi | |
2 osh qoshiq guruch sirkasi | |
100 gramm kraxmal | |
ta'bga ko'ra tuz | |
ta'bga ko'ra murch | |
ta'bga ko'ra achchiq qizil qalampir kukuni |