fbpx
Tayyor xamirdan tayyorlangan Milfey

Tayyor xamirdan tayyorlangan Milfey

Masalliqlar:

  • kremi uchun

Yo’nalishlar

Milfey haqida gap ketganda, biz juda mazali narsani tasavvur qilamiz, biroq uni tayyorlash nihoyatda qiyin deb o’ylaymiz, ammo bu unday emas.

Ushbu fransuzcha desertni tayyor xamirdan tayyorlashingizni maslahat beramiz. Retsept o’zining oddiyligi va masalliqlarning ajoyib kombinatsiyasi bilan sizni lol qoldiradi. Karamellashtirilgan qarsildoq korj, mayin krem va yangi rezavor mevalardan yana nima mazaliroq bo’lishi mumkin.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 45 000 so’m. *

narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
500 gramm tayyor qatlama xamir
2 osh qoshiq shakar
2 osh qoshiq shakar upasi
kremi uchun
250 gramm tvorogli pishloq
100 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
2-3 osh qoshiq shakar upasi
ta'bga ko'ra vanil shakari
200 gramm malina yoki boshqa istalgan rezavor meva
Qadam 1
Tugallandi

Xamirni eritib, 5 mm qalinlikda yoyib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

So'ngra 20 ga 10 sm keladigan 3 ta bo'lakka bo'lamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Xamir bo'laklari ustiga yaxshilab shakar sepib, pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga joylashtiramiz.

Qadam 4
Tugallandi

220 C darajada qizdirilgan gaz pechiga yuboramiz va olovini 190 C darajaga tushirib, 10 daqiqa pishiramiz. So'ngra xamir ortiqcha oshmasligi uchun ustiga gaz pechi panjarasini ehtiyotkorlik bilan qo'yamiz va yana 5-7 daqiqa pishiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

So'ngra panjarani olib, xamirni o'girib, shakar upasi sepamiz va yana 3-5 daqiqaga ustida karamelli qatlam hosil bo'lgunicha gaz pechiga yuboramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Xamirni gaz pechidan olib, sovutamiz va yonlarini kesamiz. Har bir xamir bo'lagini 2 ta bir xil bo'lakka bo'lamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Kremi uchun qaymoqni ko'pirtirib, tvorogli pishloq va shakar upasini solamiz. So'ngra mikserning o'rtacha tezligida aralashtiramiz.

Hosil bo'lgan kremni konditer qopchasiga joylashtirib, dumaloq nasadka yordamida kremni xamirga tugmacha shaklida joylashtirib chiqamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Ozroq rezavor mevalar qo'yib chiqib, ustiga xamirning ikkinchi qavatini yopamiz. Va yana krem va rezavor mevalar qo'yib chiqamiz. Ustiga rezavor mevalar qo'yib, shakar upasi sepishingiz yoki krem ham qo'yib chiqishingiz mumkin.

Yoqimli ishtaha!

  • 2 soat
  • Portsiya 3
  • Oddiy
  • 190-230C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
500 gramm tayyor qatlama xamir
2 osh qoshiq shakar
2 osh qoshiq shakar upasi
kremi uchun
250 gramm tvorogli pishloq
100 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
2-3 osh qoshiq shakar upasi
ta'bga ko'ra vanil shakari
200 gramm malina yoki boshqa istalgan rezavor meva
oldingi
Videoretsept: tvorog va malinali pirog
keyingi
Uyda tayyorlangan hot-doglar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.