Mol go’shti va grechkadan tayyorlangan jarkop

Mol go’shti va grechkadan tayyorlangan jarkop

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Grechka va mol go’shtidan tayyorlaniladigan bu taom to’yimli bo’lib, pishirilishi ham juda oson. Bu usulda tayyorlaniladigan grechka garnir sifatida emas, balki asosiy taom sifatida tortiladi.

Quyidagi retseptda siz bu taomni mazali pishirish sirini o’rgatamiz.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Adjust Servings:
400 gramm grechka
200 gramm piyoz
300 gramm qizil sabzi
300 gramm sholg'om xohishga qarab
1 dona qizil bulg'or qalampiri
1 dona yashil bulg'or qalampiri
300 gramm mol go'shti
100-120 millilitr o'simlik yog'i
ta'bga qarab xohlagan ko'katlar
ta'bga qarab tuz va murch
Qadam 1
Tugllandi

Piyozni yarim parrak qilib to'g'rab chiqamiz. Sabzi, go'sht va bulg'or qalampirlarini somoncha shaklda, sholg'omni biroz kattaroq qilib to'g'rab olamiz.

Qadam 2
Tugllandi

Qozonga yog' solib qizdiramiz, piyozni solib qizartirib qovurib olamiz. So'ng go'shtni solib, suvi bug'lanib ketguncha qovuramiz.

Qadam 3
Tugllandi

Sabzi va sholg'omni solib, 2 daqiqacha birga qovuramiz.

Qadam 4
Tugllandi

Bulg'or qalampirini solib, 1 daqiqacha birga qovuramiz. Tuz va murch sepib, ustidan suvni quyamiz. Suv sabzavotlardan + 1-2 sm ga ko'mishi kerak. 15 daqiqa pastroq olovda qaynatib pishiramiz.

Qadam 5
Tugllandi

So'ng grechkani yuvib solamiz va olovni balandlatib, qaynash darajasiga keltiramiz.

Agar suv hammasi bug'lanib ketgan bo'lsa, unda yana ozroq solamiz va qopqog'ini yopib, past olovda 10-15 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 6
Tugllandi

Ko'katlarni mayda to'g'rab grechkaga solamiz, aralashtirib olamiz va dasturxonga tortamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • 30 daqiqa
  • Serves 6
  • Oddiy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Adjust Servings:
400 gramm grechka
200 gramm piyoz
300 gramm qizil sabzi
300 gramm sholg'om xohishga qarab
1 dona qizil bulg'or qalampiri
1 dona yashil bulg'or qalampiri
300 gramm mol go'shti
100-120 millilitr o'simlik yog'i
ta'bga qarab xohlagan ko'katlar
ta'bga qarab tuz va murch
oldingi
Qatlamali xamirdan tayyorlangan “quloqchalar”
keyingi
Baliqli Xe salati

Fikringiz