Shokoladli «Pavlova»
Masalliqlar:
-
4 ta tuxum oqi
-
200 gramm shakar
-
1,5 osh qoshiq kakao kukuni
-
50 gramm qora shokolad
-
¾ qoshiq oq vino sirkasi
-
1 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali
-
Kremiga:
-
200 millilitr yog'li qaymoq
-
2 osh qoshiq shakar upasi
-
1 choy qoshiq vanil ekstrakti
-
bezatish uchun shokolad va rezavor mevalar
Yo’nalishlar
Rossiyalik balerina Anna Pavlova sharafiga atab pishiriladigan va shu nom bilan ataladigan shirinlik ko’pchilikka tanish bo’lsa kerak. Bunday pishiriqning osonroq varianti ham mavjud bo’lib, bugun sizlarga aynan shu usulni taklif qilamiz.
Quyidagi masalliqlardan aylanasi 20 sm li 1 qavatli tort hosil bo’ladi.
Masalliqlar:
4 ta tuxum oqi | |
200 gramm shakar | |
1,5 osh qoshiq kakao kukuni | |
50 gramm qora shokolad | |
¾ qoshiq oq vino sirkasi | |
1 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
Kremiga: |
|
200 millilitr yog'li qaymoq | |
2 osh qoshiq shakar upasi | |
1 choy qoshiq vanil ekstrakti | |
bezatish uchun shokolad va rezavor mevalar |
Shokoladni suv bug'ida yoki mikroto'lqinli pechda eritib olamiz.
Tuxum oqini yaxshilab ko'pirtirib olamiz, oz-ozdan shakar qo'shamiz va yna ko'pirtiramiz.
Tuxum oqi ustidan kakao, kraxmal va sirkani solamiz.
Ehtiyotkorlik bilan aralashtiramiz. So'ng eritilgan shokoladni ham solamiz.
Hosil bo'lgan aralashmani pergament qog'oz to'shalgan qolipga solamiz.
120 C darajada qizdirilgan gaz pechida 90-100 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Muzdek qaymoqni shakarupasi va vanil ekstrakti bilan yaxshilab ko'pirtiramiz.
Pishgan xamirlarimizni sovutamiz va ustini hosil bo'lgan krem bilan bezatamiz.
Ustidan eritilgan shokolad va rezavor mevalar bilan ham bezatib, ko'rk bag'ishlaymiz.
Shirinligimizni tortishdan oldin 1 soat sovutgichga qo'yib olamiz. So'ng esa olib, mazali ta'midan bahramand bo'lamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
4 ta tuxum oqi | |
200 gramm shakar | |
1,5 osh qoshiq kakao kukuni | |
50 gramm qora shokolad | |
¾ qoshiq oq vino sirkasi | |
1 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
Kremiga: |
|
200 millilitr yog'li qaymoq | |
2 osh qoshiq shakar upasi | |
1 choy qoshiq vanil ekstrakti | |
bezatish uchun shokolad va rezavor mevalar |