Oshirma xamirdan olcha va o’rikli pirog
Masalliqlar:
-
xamiriga
-
2 ta tuxum
-
100 gramm margarin yoki sariyog'
-
10 gramm quruq xamirturush
-
100 gramm shakar
-
200 millilitr iliq sut
-
450-500 gramm un
-
0,5 choy qoshiq tuz
-
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i+sut
-
asosiga
-
300 gramm olcha yoki shpanka
-
500 gramm o'rik
-
4-5 osh qoshiq shakar
-
2 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
Yo’nalishlar
Oilaviy choy ichishlar yoki mehmondorchiliklar uchun oshirma xamirdan olcha va o’rikli pirog pishirishni tavsiya etamiz. Ushbu pirog – chiroyli ko’rinishga ega bo’lib, ta’mi esa barchani lol qoldirishi aniq.
O’rik va olcha pirog ichida bir-biri bilan a’lo darajada chiqishib, mazasi esa ajoyib tarzda uyg’unlashadi. Xamiri juda mayin, asosi esa olchaning yoqimli nordon ta’miga ega, sersuv va xushbo’y bo’lib pishadi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 25 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
xamiriga |
|
2 ta tuxum | |
100 gramm margarin yoki sariyog' | |
10 gramm quruq xamirturush | |
100 gramm shakar | |
200 millilitr iliq sut | |
450-500 gramm un | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i+sut | |
asosiga |
|
300 gramm olcha yoki shpanka | |
500 gramm o'rik | |
4-5 osh qoshiq shakar | |
2 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali |
Xamir tayyorlaymiz:
Opara tayyorlaymiz. Iliq sutga 2 choy qoshiqdan shakar va xamirturush solib, aralashtiramiz. Ustini sochiq bilan yopib, issiq joyda 15 daqiqaga qoldiramiz.
Chuqur idishda tuxum va qolgan shakarni aralashtirib, ustidan eritilgan sariyog'ni quyamiz va aralashtiramiz,
So'ngra ustidan hosil bo'lgan oparani quyib, aralashtiramiz.
Oz-ozdan un solib, xamir qoramiz.
Xamirni boshqa idishga olib, o'simlik yog'i bilan yog'laymiz. Ustini sochiq bilan yopib, issiq joyga 1 soatga olib qo'yamiz.
Asosiga olcha yoki shpankani danagidan ajratamiz.
O'rikni ham danagidan ajratib, 4 bo'lakka bo'lamiz.
Mevalarni shakar va kraxmal bilan aralashtiramiz.
Oshgan xamirni 2 ta bo'lakka bo'lamiz. Birinchi bo'lak xamirning 1/3 qismi, ikkinchisi 2/3 qismi (ya'ni kattaroq) bo'lishi kerak.
Katta bo'lakni gaz pechi patnisidan sal kattaroq hajmda yoyamiz va gaz pechi patnisiga joylashtiramiz.
Xamirning ikkinchi bo'lagini yoyib, uzunchoq tasma shaklida kesib olamiz.
Gaz pechi patnisidagi xamir ustidan asosni qo'yib chiqamiz.
Asos ustidan xamir tasmalarini panjara shaklida qo'yib chiqamiz.
Pastdagi xamirning chetlarini tepaga qilib, chiqamiz.
Pirog ustiga tuxum sarig'ini suritib, 165-170 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 40-50 daqiqaga yuboramiz.
Agar pirog tez qizarsa, ustini folga bilan yopib, kerakli vaqt pishirib olsa ham bo'ladi.
Masalliqlar:
xamiriga |
|
2 ta tuxum | |
100 gramm margarin yoki sariyog' | |
10 gramm quruq xamirturush | |
100 gramm shakar | |
200 millilitr iliq sut | |
450-500 gramm un | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i+sut | |
asosiga |
|
300 gramm olcha yoki shpanka | |
500 gramm o'rik | |
4-5 osh qoshiq shakar | |
2 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali |