Qulupnayli semifredo muzqaymog’i

Qulupnayli semifredo muzqaymog’i

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Semifredo – ham sufle, ham muzqaymoqqa o’xshab ketadigan italyancha muzqaymoq bo’lib, oddiy masalliqlardan tayyorlaniladi. Shirinlikni sevib iste’mol qiluvchilar uchun jazirama kunlarda bunday muzqaymoq ayni muddao bo’lishi aniq.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 25 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.

Masalliqlar:

150 gramm qulupnay
70 gramm pechenye
100 gramm shakar upasi
450 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
Qadam 1
Tugllandi

Qaymoq va shakar upasini birgalikda yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

So'ng ko'pirtirilgan massani teng ikkiga bo'lamiz.

Qadam 2
Tugllandi

Pechenyeni maydalab, qaymoqning bir qismi bilan aralashtirib olamiz,.

Qolgan qismiga qulupnayni solib, blenderda birgalikda maydalab olamiz.

Qadam 3
Tugllandi

Kichkina qolipchalar yoki bitta katta qolip olib, oziq-ovqat pelyonkasi to'shaymiz.

Qadam 4
Tugllandi

Qoliplarga pechenyeli muzqaymoqdan ozroq solib, 10 daqiqaga muzlatgichga olib qo'yamiz. Qolgannini esa sovutgichga qo'yib turamiz.

Qadam 5
Tugllandi

Qoliplarni olib, ustidan qulupnayli muzqaymoqni taqsimlab, hammasini solib chiqamiz. 1 soatga muzlatgichga olib qo'yamiz.

Qadam 6
Tugllandi

So'ng yana qoliplarni olib, qolgan pechenyeli muzqaymoqni solib chiqamiz va 1-2 soatga muzlatgichga olib qo'yamiz.

Qadam 7
Tugllandi

Dasturxonga tortishdan oldin muzqaymoqlarni ag'darib, pelyonkasini olib tashlaymiz va iste'mol qilamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

150 gramm qulupnay
70 gramm pechenye
100 gramm shakar upasi
450 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
oldingi
Parhezbop xachapurilar
keyingi
Baqlajon va pomidorli galeta

Fikringiz