fbpx
«Nokli tatin» pirogi

«Nokli tatin» pirogi

Masalliqlar:

  • Xamiriga

  • Asosiga

  • Karameliga

Yo’nalishlar

Tatin – deb, mevalari avval karamelda qovurilib, so’ng xamirning ostida pishiriladigan pirogga aytiladi. Bu shirinlikning vatani Fransiya hisoblanadi.

Bu pirog pishgandan so’ng, ag’darilib olinadi. Tatinni muzqaymoq yoki xushbo’y choylar bilan iste’mol qilish ayni muddao.

Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 20 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Xamiriga
200 gram un
100 gramm sariyog'
30 gramm shakar upasi
1 ta tuxum
1-2 osh qoshiq iliq suv
1 chimdim tuz
Asosiga
1 kilo nok
Karameliga
100 gramm shakar
1 osh qoshiq suv
1 osh qoshiq limon sharbati
ozroq vanil ekstrakti
50 gramm sariyog'
2 dona arpabodiyon urug'i
Qadam 1
Tugallandi

Bitta tog'orachaga un, shakar upasi va tuzni solamiz, ustidan sariyog'ni solib, qo'lda yaxshilab ishqalab, kukunsimon holatga keltiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tuxumni suv bilan aralashtirib olamiz, unli massa ustidan quyib, tezda xamir qorib olamiz. Xamirni oziq-ovqat pelyonkasiga o'rab, sovutgichga 30 daqiqada qo'yamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Nokni po'stini archamiz, o'rtasidan teng ikkiga bo'lib, urug'cha va dumchalarini tozalab olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Shakar, suv va limon sharbatini birga qaynatamiz, so'ng esa ustidan sariyog' bilan vanilin solamiz. Karamel ustidan noklarni qo'yib chiqamiz keyin arpabodiyon urug'i va vanil ekstraktini solamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Gaz ustidagi karamelda noklarni har bir tomonini 2 daqiqadan qizaritib olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Gaz pechini 180 C darajada qizdiramiz. Noklarni kesilgan joyini tepaga qilib, qolipga teramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Xamirni sovutgichdan olamiz, qolipdan sal kattaroq hajmda aylana shaklda yoyib olamiz va noklarning ustidan yopamiz. Xamirning bir nechta joyini sanchiq bilan teshib chiqamiz.

Qadam 8
Tugallandi

180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 25-30 daqiqa davomida pishirib olamiz. Pirog pishgandan so'ng issiqligida ustidan kattaroq lagan qo'yib, pirogni ag'darib olamiz. Faqat ehtiyot bo'ling, chunki karamel juda qaynoq. Sovutib, so'ng iste'mol qilamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamiriga
200 gram un
100 gramm sariyog'
30 gramm shakar upasi
1 ta tuxum
1-2 osh qoshiq iliq suv
1 chimdim tuz
Asosiga
1 kilo nok
Karameliga
100 gramm shakar
1 osh qoshiq suv
1 osh qoshiq limon sharbati
ozroq vanil ekstrakti
50 gramm sariyog'
2 dona arpabodiyon urug'i
oldingi
Manti
keyingi
Malinali desert

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.