fbpx
Qaynatilgan tuxum sarig’i solib pishirilgan makli pechenyelar

Qaynatilgan tuxum sarig’i solib pishirilgan makli pechenyelar

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Mak solib pishirilgan pechenyelar bir tishlagandayoq og’izda erib ketsa, uning tarkibi esa ko’pchilikni hayron qoldiradi. Bunday pechenyelar qarsildoq va uvalanuvcha bo’lib pishadi.

Bu pishirig’imizning muhim tarkibiy qismi bu qaynatilgan tuxum sarig’i bo’lib, aynan ular sabab ham pechenyelar noodatiy ko’rinish kasb etadi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 14 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Portsiya:
3 ta tuxum
125 gramm sariyog'
70 gramm shakar
1 choy qoshiq vanil shakari
bir chimdim tuz
1 ta tuxum oqi
225 gramm un
1 choy qoshiq qabartma
1/2 osh qoshiq mak
Qadam 1
Tugallandi

Tuxumlarni oldinroq qaynatib pishiramiz. Tuxum oqini sarig'idan ajratamiz. Sarig'ini ezib maydalaymiz va chetga olib qo'yamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Alohida idishga esa xona haroratida yumshagan sariyo' va shakarni solib, oqarguniga qadar yaxshilab ko'pirtirib olamiz. Vanil shakari va tuz sepamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Bitta tuxum oqini solib, yaxshilab ko'pirtirib olamiz. So'ng oz-ozdan maydalangan tuxum sarig'ini solib, silliq holatga kirgunicha ko'pirtirib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Un bilan qabartmani elab solamiz va xamir qorib olamiz. Makni ham solib, yaxshilab mushtlab olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

30 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Tingan xamirni yoyib, undan xohlagan shakldagi pechenyelar kesib chiqamiz. Pech patnisiga terib chiqamiz va 190 C darajada qiizgan pechda 15 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Sovigan pechenyelar ustidan shakar upasi sepib, dasturxonga tortamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • 55 daqiqa
  • Portsiya 25
  • Oddiy
  • 190 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
3 ta tuxum
125 gramm sariyog'
70 gramm shakar
1 choy qoshiq vanil shakari
bir chimdim tuz
1 ta tuxum oqi
225 gramm un
1 choy qoshiq qabartma
1/2 osh qoshiq mak
oldingi
Menemen – turkcha qovurilgan tuxum
keyingi
Anjirli chizkeyk

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.