fbpx
Anjirli chizkeyk

Anjirli chizkeyk

Masalliqlar:

  • Asosi (shokoladli sable)siga:

  • Pishloqli qavatiga:

Yo’nalishlar

Tvorogli pishloqdan tayyorlangan, usti anjirlar bilan bezatilgan mana bunday chizkeyk har qanday odamni ishtahasini ochib yuborishi aniq!

Biz quyidagi retseptimizni juda oson va tushunarli qilib berdik, demak, tayyorlash jarayonida qiyinchiliklarga uchramaysiz.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 55 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Asosi (shokoladli sable)siga:
75 gramm sariyog'
60 gramm shakar upasi
1 ta tuxum sarig'i
120 gramm un
20 gramm kakao
bir chimdim tuz
1/4 choy qoshiq dolchin
Pishloqli qavatiga:
600 gramm tvorogli pishloq
110 gramm shakar
2 ta tuxum sarig'i
120 gramm qaymoq
35 gramm limon sharbati
2 choy qoshiq limon sedrasi
Qadam 1
Tugallandi

Xamirli asosini tayyorlab olamiz:

Xona haroratida yumshagan sariyog'ni shakar bilan birga aralshtirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tuxum sarig'ini solib, yana bir bor aralashtiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Ustidan un, kakao, tuz, dolchinni solamiz va tezda xamir qorib olamiz.

Xamirni aylana shaklga keltirib, yelim xaltaga solamiz va 1 soat yoki 1 kechaga sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni ikkita pergament qog'oz o'rtasiga qo'yib, 3-5 mm qalinlikda Sanchiq yordamida xamirni yoyib olamiz. Pechga qo'yib, 175 С darajada qizigan pechda 15-20 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Korjni issiqligida qolip kattaligiga mos qilib kesib chiqamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Pishloqlia asosini tayyorlaymiz:

Xona haroratidagi pishloqni va shakarni lopatkacha bilan aralashtirib olamiz. Bittadan tuxum sarig'ini solib, aralashtirib olamiz.

Tavsiya: chizkeyk tayyorlashda mikserdan foydalanish mumkin emas, ko'p aralashtirish natijasida massa havo pufakchalari bilan to'lib, natijada pishish jarayonida yorilib ketishi mumkin.

Qadam 7
Tugallandi

So'ng limon sharbati, sedrasi va qaymoqni ham solamiz. Aralashtirib olamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Aylanasi 18-20 sm li qolipga sariyog' surtib, ichiga korjni qo'yamiz va ustidan pishloqli massani quyamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Qolipning tagini folga qog'oz bilan yopamiz. Pech patnisiga qaynoq suv quyamiz va ustidan chizkeyk solingan qolipni qo'yamiz. 130 C darajada qizigan pechga 120 daqiqaga yuboramiz.

Qadam 10
Tugallandi

Tayyor bo'lgan chizkeykni sovutib, 6 soatga sovutgichga olib qo'yamiz. Tortishdan oldin chizkeyk ustini ikkiga bo'lingan anjirlar bilan bezatib chiqamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha
  • 180 C va !30 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Asosi (shokoladli sable)siga:
75 gramm sariyog'
60 gramm shakar upasi
1 ta tuxum sarig'i
120 gramm un
20 gramm kakao
bir chimdim tuz
1/4 choy qoshiq dolchin
Pishloqli qavatiga:
600 gramm tvorogli pishloq
110 gramm shakar
2 ta tuxum sarig'i
120 gramm qaymoq
35 gramm limon sharbati
2 choy qoshiq limon sedrasi
oldingi
Qaynatilgan tuxum sarig’i solib pishirilgan makli pechenyelar
keyingi
Videoretsept: Turshakli pechenyelar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.