Limonli to’rtburchaklar
Masalliqlar:
-
qumoq xamiri uchun
-
115 gramm sariyog'
-
130 gramm un
-
bir chimdim tuz
-
30 gramm shakar upasi
-
limonli qatlamiga
-
80 milliltr limon sharbati
-
1 ta limon sedrasi
-
30 gramm un
-
180 gramm shakar
-
2 ta tuxum
Yo’nalishlar
Bu mashhur amerikancha shirinlik bo’lib, ushbu pishiriqlar yumshoq qumoq xamir va shirin va nordon asosdan iborat. Ularni tayyorlash qiyinchilk tug’dirmaydi, natijasi esa albatta sizni qoniqtiradi
Biroz qarsildoq qaymoqli asos va yoqimli nordon ta’mga ega limonli qatlam – ishoning, bu har kimning ko’nglini ko’taradi! Bir finjon choy esa ushbu yorqin kvadratlarni mukammal ravishda to’ldiradi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 20 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
qumoq xamiri uchun |
|
115 gramm sariyog' | |
130 gramm un | |
bir chimdim tuz | |
30 gramm shakar upasi | |
limonli qatlamiga |
|
80 milliltr limon sharbati | |
1 ta limon sedrasi | |
30 gramm un | |
180 gramm shakar | |
2 ta tuxum |
To'rtburchak shaklidagi qolipni (20x20 sm) pergament qog'ozi bilan qoplaymiz.
Unni shakar upasi va tuz bilan aralashtiramiz.
Sariyog' solib, tezda xamir qoramiz.
Xamirni qolipga qo'yib, qo'lda yoyamiz.
180 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 10-15 daqiqaga yuboramiz.
Korjning chetlari qizarishni boshlaganidan so'ng, gaz pechidan olamiz.
Limonli qatlamini tayyorlaymiz:
Shakarni limon sedrasi bilan aralashtiramiz shunda pishiriq xushbo'yroq bo'ladi. Un solib, aralashtiramiz.
Xona haroratidagi tuxumlarni shakar bilan ko'pirtiramiz. Limon sharbatini qo'shib, yaxshilab aralashtiramiz.
Hosil bo'lgan aralashmani korj ustiga quyamiz. 180 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 20 daqiqaga yuboramiz.
Masalliqlar:
qumoq xamiri uchun |
|
115 gramm sariyog' | |
130 gramm un | |
bir chimdim tuz | |
30 gramm shakar upasi | |
limonli qatlamiga |
|
80 milliltr limon sharbati | |
1 ta limon sedrasi | |
30 gramm un | |
180 gramm shakar | |
2 ta tuxum |