fbpx
Ko’katli «garmoshka» noni

Ko’katli «garmoshka» noni

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Har qanday kayfiyatni ham ko’tarishga qodir bo’lgan noodatiy ko’rinishli non retsepti! Tabiat qo’yniga chiqqanda ham bunday non grillda pishirilgan go’sht va sabzavotlarga ajoyib qo’shimcha bo’la oladi.

Bunday non haqiqatdan ham juda mazalidir, ishonavering!

Asosi sifatida bizlar mana bu retsept asosida tayyorlangan pesto qaylasidan foydalandik, ammo uning o’rniga ham mayda to’g’ralgan ko’katlar, sarimsoq piyoz va o’simlik yog’ini aralashtirib ham foydalanishingiz mumkin.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 20 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

275 gramm un
100 millilitr sut
2 gramm tuz
10 gramm shakar
8 gramm quruq xamirturush
1 dona tuxum
50 gramm margarin yoki sariyog'
70 gramm pesto qaylasi yoki xohlagan ko'katlar, sarimsoq piyoz va o'simlik yog'i aralashmasi
Qadam 1
Tugallandi

Unni tog'orachaga solamiz va quruq xamirturushni ustidan sepamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Ustidan shakar, tuxum, sut, eritilgan sariyog' va tuzni solib, yumshoqina, silliq xamir qorib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Xamir ustini yopib, ko'tarilishi uchun taxminan 1 soatga iliq joyga olib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni bir mushtlab olib, so'ng to'rtburchak shaklda, 5 mm qalinlikda yoyib olamiz.

Xamirni to'rtta bir xil kattalikdagi lentalar kesib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Xamir bo'laklariga pesto qaylasidan surtib, bir birining ustidan qo'yib taxlaymiz.

So'ng ularni bir xil bo'laklarga kesib chiqamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Hosil bo'lgan xamir bo'laklarini qolipga solamiz va ustini yopib, 45 daqiqaga tindirib qo'yamiz.

Qadam 7
Tugallandi

190 C darajada qizigan pechda 30-35 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

275 gramm un
100 millilitr sut
2 gramm tuz
10 gramm shakar
8 gramm quruq xamirturush
1 dona tuxum
50 gramm margarin yoki sariyog'
70 gramm pesto qaylasi yoki xohlagan ko'katlar, sarimsoq piyoz va o'simlik yog'i aralashmasi
oldingi
Tunets balig’i, pomidor va ko’katlardan qilingan nafis pashtet
keyingi
Qaymoqli qaylada pishirilgan tovuq jigari

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.