Italyancha yupqa xamirli pitsa
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
200 gramm un
-
125 millilitr iliq suv
-
1 choy qoshiq quruq xamirturush
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq shakar
-
2 osh qoshiq zaytun moyi
-
Asosiga:
-
100 gramm qaynatilgan tovuq go'shti
-
100 gramm qizil piyoz
-
40 gramm yashil bulg'or qalampiri
-
2 osh qoshiq pomidor pastasi
-
200 gramm motsarella pishlog'i
-
ta'bga qarab marinadlangan kavar kurtaklarikapersi
-
ta'bga qarab rukkola
Yo’nalishlar
Bugun xuddi qahvaxonalarda tortiladigan yupqa xamirli pitsalarning asl retseptini taqdim etmoqchimiz. Bunday xamirni tayyorlash juda oson.
Bunday pitsa o’zining ta’mi bilan katta-yu kichikka birdek yoqishi aniq.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 16 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
200 gramm un | |
125 millilitr iliq suv | |
1 choy qoshiq quruq xamirturush | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq shakar | |
2 osh qoshiq zaytun moyi | |
Asosiga: |
|
100 gramm qaynatilgan tovuq go'shti | |
100 gramm qizil piyoz | |
40 gramm yashil bulg'or qalampiri | |
2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
200 gramm motsarella pishlog'i | |
ta'bga qarab marinadlangan kavar kurtaklari | |
ta'bga qarab rukkola |
Iliq suvga shakar va tuzni solib eritamiz. Xamirturushni solib, ustini sochiq bilan yopamiz va 10 daqiqa xamirturush faollashishi ucun iliq joyga olib qo'yamiz.
Chuqurroq tog'orachaga unni elab solamiz, ustidan zaytun yog'i, xamirturushli aralashmani solamiz va yumshoq, lekin qo'lga yopishmaydigan xamir qoramiz. Xamirni ustini yopib, 15 daqiqa tindirib qo'yamiz.
Xamir tinguniga qadar asosiga solinadigan barcha masalliqlarni to'g'rab olamiz.
Xamirni 3-4 mm qalinlikda aylana shaklda yoyib olamiz va pergament qog'oz to'shalgan patnisga olamiz.
Xamirning ustidan pomidor pastasini surtamiz, to'g'ralgan piyoz, bulg'or qalampiri, tovuq, xohishga qarab marinadlangan kavar kurtaklaridan sepamiz. Ustidan to'g'ralgan motsarella pishlog'i bo'lakchalarini teramiz.
200 C darajada qizdirilgan gaz pechida 10 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
200 gramm un | |
125 millilitr iliq suv | |
1 choy qoshiq quruq xamirturush | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq shakar | |
2 osh qoshiq zaytun moyi | |
Asosiga: |
|
100 gramm qaynatilgan tovuq go'shti | |
100 gramm qizil piyoz | |
40 gramm yashil bulg'or qalampiri | |
2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
200 gramm motsarella pishlog'i | |
ta'bga qarab marinadlangan kavar kurtaklari | |
ta'bga qarab rukkola |