fbpx
«Kartoshka» pishirig’i

«Kartoshka» pishirig’i

Masalliqlar:

  • Xamiriga

  • Kremiga

  • Ustiga sepishga

Yo’nalishlar

Kartoshka pishirig’ini pishirib yoshligizni eslashni xohlaysizmi? Unda shoshiling!

Bizlar xuddi avvalari iste’mol qilgan pishiriqlar retseptini topdik. Ularning  ichi balki nimaga och rangda dersiz. Agar ularning ichi oq rangda bo’lsa, demak u o’z nomini to’laligicha oqlaydi.

Tayyorlaniladigan taomga taxminan 14 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Xamiriga
3 ta tuxum
90 gram shakar
75 gram un
15 gram makkajo'xori kraxmali
Kremiga
125 gram yumshatilgan sariyog'
65 gram shakar upasi
50 gram quyultirilgan sut
1 o'ramcha vanilin
Ustiga sepishga
2 choy qoshiq kakao kukuni
1 choy qoshiq shakar upasi
Qadam 1
Tugallandi

Alohida idishga tuxum sarig'i va 60 gramm shakarni solib, yaxshilab ko'pirtirib olamiz,

Qadam 2
Tugallandi

Boshqa idishda esa tuxum oqlari va qolgan shakarni ham axshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

tuxum oqi va sarig'ini birlashtiramiz va ustidan elangan unni solib, ehtiyotkorlik bilan aralashtirib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni pergament qog'oz to'shalgan patnisga solib, ustini tekislab olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

200 C darajada qizdirilgan gaz pechida 12-15 daqiqa pishirib olamiz. So'ng bir kecha davomida sovutib, so'ng esa blenderda maydalab olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Yumshagan sariyog' bilan shakar upasini ko'pirtirib olamiz. Oz-ozdan quyultirilgan sutni solib, ko'pirtirishda davom etamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Kremdan bir qoshig'ini chetga olib qo'yib, qolganini biskvitga solib, aralashtirib olamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Biskvitdan kartoshkalardek shakllar yasab chiqamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Kakao bilan shakar upasini teng miqdorda aralashtirib likopchaga solamiz va pisirig'imizni unga belab olamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Qolgan kremni pishiriq qopchasiga solib, ustini bezatib chiqamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamiriga
3 ta tuxum
90 gram shakar
75 gram un
15 gram makkajo'xori kraxmali
Kremiga
125 gram yumshatilgan sariyog'
65 gram shakar upasi
50 gram quyultirilgan sut
1 o'ramcha vanilin
Ustiga sepishga
2 choy qoshiq kakao kukuni
1 choy qoshiq shakar upasi
oldingi
Videoretsept: Laxmajun – turkcha pitsa
keyingi
Italyancha yupqa xamirli pitsa

1 Sharhlar Hide Comments

Nemis oshxonasida kartoshka tayyorlashning yo’llari juda ko’p: kartoshkani o’choqda pishirish, qovurish yoki yoniga har xil salqin gazaklar qo’shishib tayyorlashingiz mumkin. Nemislar ezilgan kartoshkalarni unchalik xush ko’rishmaydi, ularga ko’proq lapsha yoqadi. Eintopf yaxshi va boy taomlardan biri bo’lib u katta idishda butun kechki ovqat uchun iste’mol qilinadi. Tarkibiga qarab u sho’rvani, bug’lama yoki gulyashni eslatishi mumkin. Qo’lingizda bor har xil narsa qo’shilishi mumkin. Desertlar orasida eng sevimlisi bu Avtriyadan kelgan – Apfelshtrudel – issiq tortiladigan olma pirogi.

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.