fbpx
Ispancha desert «Natil’ya»

Ispancha desert «Natil’ya»

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Natil’ya – bu juda mazali va ommalashgan ispancha shirinlik bo’lib, uni dunyoning ko’pgina nuqtalarida tayyorlashadi.

Uni tayyorlashda xushbo’y hid berish uchun xohlagan mahsulotingizdan foydalanishingiz mumkin, masalan: limon yoki apelsin po’stidan. Bu shirinlikni shunchaki iste’mol qilishga ham, bayramlarda mehmonlarga tortishda ham tayyorlashingiz mumkin.

Masalliqlar:

3 ta tuxum
600 millilitr sut
80 gramm shakar
1 choy qoshiq vanil
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
6 dona aylana shakldagi pechenyelar
Qadam 1
Tugallandi

Tagi olmaydigan idishga tuxum, shakar, vanil va makkajo'xori kraxmalini solamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Blenderda biroz ezib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Sut solib aralashtiramiz. Gaz plitasini past qilib yoqamiz va aralashmamizni ustiga qo'yamiz. 1 soniya ham to'xtamay, kovlab turamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Boshida aralashma ustida oq ko'piklar paydo bo'ladi. Ammo aralashma quyuqlasha boshlagach, oq ko'pikchalar yo'qolib boradi. Bu taxminan, 8-9 daqiqa davom etadi. Olovning past bo'lishi juda muhim, aks holda shirinligimiz uyumlanib qoladi va silliq chiqmaydi.

Qadam 5
Tugallandi

Ko'piklar batamom yo'qolganidan so'ng, yana bir daqiqa qaynatamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Olovdan olamiz va blender yordamida yaxshilab ko'pirtiramiz. Biroz sovutib, so'ng shisha stakanlarga solib chiqamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Har birini aylana pechenyelar bilan bezatamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Bir kechaga sovutgichga olib qo'yamiz.

Shirinligimizning quyuqligi smetanaga o'xshab ketishi kerak. Yoqimli ishtaha!

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

3 ta tuxum
600 millilitr sut
80 gramm shakar
1 choy qoshiq vanil
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
6 dona aylana shakldagi pechenyelar
oldingi
Do’lma
keyingi
Videoretsept: «Teriyaki» tovuqli taomi

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.