fbpx
Olmali bulochkalar

Olmali bulochkalar

Masalliqlar:

  • Xamir uchun

  • Nachinka uchun

  • Bezak uchun

Yo’nalishlar

Xushbo’y olmali uyda tayyorlanilgan, xamirturushli xamirdan lazzatli bulochkalar. Xamir juda yumshoq va havoli bo’ladi. 

Tayyor taomning taxminiy narxi – 35 000 so’m. 

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamir uchun
250 millilitr iliq sut
15 gramm Dr.Oetkerdan tez ta'sir etuvchi xamirturush
80 gramm shakar
500 gramm un
1 ta tuxum
bir chimdim tuz
20 millilitr o'simlik yog'i
40 gramm sariyog'
Nachinka uchun
3 ta o'rtacha yashil olma
30 gramm shakar
1 choy qoshiq Dr.Oetker maydalangan dolchini
Bezak uchun
1 ta tuxum sarig'i +1 ch.q suv
30 gramm bodom yaproqlari
Qadam 1
Tugallandi

Iliq sut, xamirturush, shakar, tuz, tuxum, o’simlik yog’i va eritilgan sariyog’ni aralashtiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Suyuq massaga elangan unning ko’proq qismini qo’shib aralashtiramiz. Birozdan un qo’shib, qo’l bilan xamir qoramiz. Unni barchasini birda qo’shmaymiz, chunki xamir qattiq bo’lmasligi uchun ozroq solish ham mumkin.

Qadam 3
Tugallandi

Xamir yumshoq va qo’lga yopishmaydigan bo’lishi kerak. Xamirni sochiq ostida 1 soatga ko’tarilishi uchun qoldiramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Olmani po’stlog’idan tozalab, mayda kubik shaklida to’g’raymiz.

Qadam 5
Tugallandi

Idishda olma, shakar va dolchinni aralashtiramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Ko’tarilgan xamirni 10 ta qismga bo’lib, dumaloqchalar yasaymiz.

Qadam 7
Tugallandi

Har qismni oval shaklida yoyib, bir chetiga nachinka solamiz. Xamirning qolgan qismi bilan berkitib, chetlarini chimchilaymiz.

Qadam 8
Tugallandi

Yarimoy shaklidagi bulochkalarni chokini pastga qilib, pergament qog’ozi solingan patnisga teramiz.

Qadam 9
Tugallandi

Tuxum sarig’i surtib, bodom yaproqlari bilan bezatamiz.
Bodom yaproqlari o’rniga boshqa maydalangan yong’oqlarni ishlatish mumkin.

Qadam 10
Tugallandi

180°С gacha qizdirilgan pechda 20 daqiqa davomida qizartirib pishiramiz.

Yoqimli ishtaha!

Reklama huquqi asosida..

  • 1 soat 30 daqiqa
  • Portsiya 10
  • O’rtacha
  • 180C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamir uchun
250 millilitr iliq sut
15 gramm Dr.Oetkerdan tez ta'sir etuvchi xamirturush
80 gramm shakar
500 gramm un
1 ta tuxum
bir chimdim tuz
20 millilitr o'simlik yog'i
40 gramm sariyog'
Nachinka uchun
3 ta o'rtacha yashil olma
30 gramm shakar
1 choy qoshiq Dr.Oetker maydalangan dolchini
Bezak uchun
1 ta tuxum sarig'i +1 ch.q suv
30 gramm bodom yaproqlari
oldingi
Batafsil fotoretsept: anjir va parmezan pishloq qo’shilgan pirog
keyingi
Tuxumsiz shokoladli keks

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.