Bulg’or qalampiridan do’lma
Masalliqlar:
-
8-10 dona bulg'or qalampirlari
-
600 gramm mol go'shtidan qiyma
-
100 gramm guruch
-
2 bosh piyoz
-
1-2 dona pomidor
-
yarim bog' shivit yoki kashnich
-
2-3 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
100 millilitr suv
-
Qaylasiga:
-
300 gramm smetana
-
2 osh qoshiq pomidor pastasi
-
300 millilitr suv
-
1 osh qoshiq un
-
2 ta piyoz
-
2 ta qizil sabzi
-
3-4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
30 gramm sariyog'
-
1 choy qoshiq shakar
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Bugungi bulg’or qalampiridan tayyorlaniladigan do’lmalarimizni gaz pechida smetanali qaylada pishirib olamiz.
Bunday usulda tayyorlanilgan bu taomimizni bir marotaba ta’tib ko’rishning o’zi kifoya, undan so’ng har kuni shunday taomdan xohlab qolishingiz aniq.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 33 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
8-10 dona bulg'or qalampirlari | |
600 gramm mol go'shtidan qiyma | |
100 gramm guruch | |
2 bosh piyoz | |
1-2 dona pomidor | |
yarim bog' shivit yoki kashnich | |
2-3 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
100 millilitr suv | |
Qaylasiga: |
|
300 gramm smetana | |
2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
300 millilitr suv | |
1 osh qoshiq un | |
2 ta piyoz | |
2 ta qizil sabzi | |
3-4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
30 gramm sariyog' | |
1 choy qoshiq shakar | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Guruchni yarim pishgunicha qaynatib olamiz va suvini to'kib tashlaymiz.
Qiymaga pomidor va sarimsoqpiyozni qirg'ichdan chiqarib solamiz, ustidan to'g'ralgan ko'katlar, guruch, tuz va murchni solib aralashtirib olamiz.
Maslahat: qiyma quruq bo'lib qolmasligi uchun, albatta 100 millilitr suvni soling va aralashtirib oling.
Bulg'or qalampirlarini dumini olib yuvamiz va ichiga qiymali aralashmamizdan to'ldiramiz. Pishiradigan toblatmalarga mo'ljallanilgan qolipga solamiz.
Qozonchaga sariyog' va o'simlik yog'ini solib qizdiramiz, to'g'ralgan piyozni solib yumshagunicha qovuramiz. So'ng qirg'ichning katta tishchasidan chiqarilgan sabzi va to'g'ralgan sarimsoqpiyozni solib aralashtiramiz.
Pomidor qaylasini solamiz va aralashtiramiz. So'ng un bilan aralashtirilgan smetanani solamiz.
Ustidan suvni solamiz.
Shakar, tuz va murchni solamiz, qaylana qaynash darajasiga keltiramiz, lekin qaynatmaymiz.
Qaylamni qalampirlar ustidan quyamiz.
Ustini folga bilan yopib, 200 darajada qizdirilgan gaz pechida 1 soat davomida, so'ng folgani olib tashlab 20 daqiqa pishiramiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
8-10 dona bulg'or qalampirlari | |
600 gramm mol go'shtidan qiyma | |
100 gramm guruch | |
2 bosh piyoz | |
1-2 dona pomidor | |
yarim bog' shivit yoki kashnich | |
2-3 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
100 millilitr suv | |
Qaylasiga: |
|
300 gramm smetana | |
2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
300 millilitr suv | |
1 osh qoshiq un | |
2 ta piyoz | |
2 ta qizil sabzi | |
3-4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
30 gramm sariyog' | |
1 choy qoshiq shakar | |
ta'bga qarab tuz va murch |