fbpx
Batafsil fotoretsept: go’sht va qo’ziqorinli oshirma pirog

Batafsil fotoretsept: go’sht va qo’ziqorinli oshirma pirog

Masalliqlar:

  • Xamir uchun

  • Nachinka uchun

Yo’nalishlar

Mayin, yumshoq, qizarib pishgan xamir, go’sht va qo’ziqorinli nachinka bilan birgalikda ajoyib ta’m hosil qiladi. Bunday pirog dasturxoningizni bezagi bo’lib, mehmonlarni lol qoldiradi. 

Tayyor taomning taxminiy narxi – 80 000 so’m. 

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamir uchun
250 millilitr sut
90 gramm sariyog'
3 ta tuxum sarig'i
450 gramm un
7 gramm Dr.Oetkerdan tez ta'sir etuvchi xamirturush
30 gramm shakar
0,5 osh qoshiq tuz
Nachinka uchun
400 gramm qiyma
2 ta piyoz
300 gramm shampinyon
2 ta tuxum
30 millilitr o'simlik yog'i
1 choy qoshiq tuz
0,5 choy qoshiq qora murch
Qadam 1
Tugallandi

Barcha masalliqlarni tayyorlaymiz.

Qadam 2
Tugallandi

Elangan unga xamirturush qo’shib, aralashtiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Iliq sut, tuxum sarig’i, tuz qo’shib, aralashtiramiz.

Qadam 4
Tugallandi

10 daqiqa davomida qo’lga yopishmaydigan xamir qoramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Yumshoq sariyog’ni shakar bilan aralashtiramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Yog’ni xamirga qo’shib, yana 10 daqiqa davomida qoramiz. Masalliqlar birinchi ajralib ketayotganga o’xshaydi, ammo qorganingiz sari yumshoq va qo’lga yopishmaydigan bo’ladi.

Qadam 7
Tugallandi

Xamirni idishga solib, plyonka bilan berkitamiz. 2 soatga iliq joyda qoldiramiz.

Qadam 8
Tugallandi

Piyozni tozalab mayda kubik shaklida to’g’raymiz.

Qadam 9
Tugallandi

Qo’ziqorinlarni yuvib, quritib, mayda kubik shaklida to’g’raymiz.

Qadam 10
Tugallandi

Tovada o’simlik yog’ini yarimini qizdirib, qo’ziqorin va piyozni solamiz. 10-15 daqiqa davomida suyuqlik chiqib ketguncha qovuramiz. Tuz va murch qo’shamiz. Tayyor nachinkani boshqa idishga solib sovutamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Tovaga o’simlik yog’ini qolgan qismini solib, qizdirib, qiyma qo’shamiz. 12-15 daqiqa davomida, pishguncha qovuramiz. Sovutib olamiz.

Qadam 12
Tugallandi

Boshqa idishda tuxumni sanchqi bilan ko’pirtiramiz.

Qadam 13
Tugallandi

Chuqur idishda qo’ziqorin, qiyma va tuxumlarni aralshtiramiz.

Qadam 14
Tugallandi

Oshgan xamirni 2 qismga bo’lamiz. (⅓ и ⅔ qismlarga).

Qadam 15
Tugallandi

Xamirni ikki qismini qolip shaklida yoyamiz, kattaroq qismini chetlarini ham mo’ljalga olgan holda yoyamiz.

Qadam 16
Tugallandi

Kattaroq xamir qismini qolipga solib, chetlarini ko’taramiz. Ortiqcha xamirni kesib olamiz, u bezak uchun kerak bo’ladi.

Qadam 17
Tugallandi

Xamir ustiga nachinkani solamiz.

Qadam 18
Tugallandi

Ikkinchi xamir bo’lagi bilan berkitib, chetlarini chimchilab olamiz.
Xamir qoldiqlaridan turli-xil shaklda kesib, pirogni bezatamiz.

Qadam 19
Tugallandi

180 °С gacha qizdirilgan pechga 45-50 daqiqa qo’yamiz.

Qadam 20
Tugallandi

Pirogni qolip ichida biroz sovutib, dasturxonga tortamiz.

Yoqimli ishtaha!

Reklama huquqi asosida..

  • 3 soat
  • Portsiya 8
  • O’rtacha
  • 180C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamir uchun
250 millilitr sut
90 gramm sariyog'
3 ta tuxum sarig'i
450 gramm un
7 gramm Dr.Oetkerdan tez ta'sir etuvchi xamirturush
30 gramm shakar
0,5 osh qoshiq tuz
Nachinka uchun
400 gramm qiyma
2 ta piyoz
300 gramm shampinyon
2 ta tuxum
30 millilitr o'simlik yog'i
1 choy qoshiq tuz
0,5 choy qoshiq qora murch
oldingi
Videoretsept: olmali tart
keyingi
Videoretsept: marmar keks

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.