Videoretsept: zanjabilli pryaniklar
Masalliqlar:
-
Xamir uchun
-
125 gramm sariyog'
-
1 ta tuxum
-
160 gramm asal
-
80 gramm shakar
-
1,5 choy qoshiq dolchin
-
1 choy qoshiq maydalangan zanjabil
-
bir chimdim maydalangan muskat yong'og'i
-
2 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
Glazur uchun
-
1 ta tuxum oqi
-
200 gramm shakar upasi
-
1 choy qoshiq limon sharbati
Yo’nalishlar
Yumshoq va xushbo’y, glazur bilan bezatilgan zanjabilli pryaniklar nafaqat ajoyib shirinlik, balki archa uchun o’yinchoq yoki chiroyli qutiga solingan yaqinlar uchun sovg’a hamdir.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 50 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
125 gramm sariyog' | |
1 ta tuxum | |
160 gramm asal | |
80 gramm shakar | |
1,5 choy qoshiq dolchin | |
1 choy qoshiq maydalangan zanjabil | |
bir chimdim maydalangan muskat yong'og'i | |
2 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
Glazur uchun |
|
1 ta tuxum oqi | |
200 gramm shakar upasi | |
1 choy qoshiq limon sharbati |
Ididshda shakar, asal, dolchin, zanjabil va muskat yong’og’ini birlashtiramiz.
Idishni olovga qo’yib o’rtacha olovda shakar eriguncha isitamiz.
Idishni olovga qo’yib o’rtacha olovda shakar eriguncha isitamiz.
Issiq aralashmaga sariyog’ qo’shib, eriguncha aralashtiramiz.
Massani boshqa idishga quyib, 10-15 daqiqaga sovutgani olib qo’yamiz.
Xamirga tuxum qo’shib aralashtiramiz.
Oz-ozdan un qo’shib, yumshoq, qo’lga yopishmaydigan xamir qoramiz.
Xamirni pergament qog’ozi ustida 4-5 mm qalinlikda yoyib, qolipchalar yordamida shakl beramiz.
Pryaniklarni pergament qog’ozi solingan patnisga terib, 170C gacha qizdirilgan pechga 7 daqiqaga qo’yamiz.
Tayyor pryaniklarni butunlay sovutamiz.
Idishda tuxum oqini ko’pik hosil bo’lguncha ko’pirtiramiz. Oz-ozdan shakar upasi sepib ko’pirtirishni davom etamiz.
Hosil bo’lgan glazurni qandolat qopchasiga solib, uchini kichkina qilib kesamiz.
Maslahat: agar pryaniklarni rangli glazur bilan bezatisgni xohlasangiz - oq glazurni bir nechta qismga bo’lib, har-biriga ozuqa bo’yog’i qo’shish mumkin.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
125 gramm sariyog' | |
1 ta tuxum | |
160 gramm asal | |
80 gramm shakar | |
1,5 choy qoshiq dolchin | |
1 choy qoshiq maydalangan zanjabil | |
bir chimdim maydalangan muskat yong'og'i | |
2 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
Glazur uchun |
|
1 ta tuxum oqi | |
200 gramm shakar upasi | |
1 choy qoshiq limon sharbati |