fbpx
Yangi kartoshka va gulkaramdan taom

Yangi kartoshka va gulkaramdan taom

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Yangi kartoshka va yangi gulkaramdan ko’ra mazali nima bo’lishi mumkin? Albatta ular birgalikda pishirilgan taom.

Agar siz ko’proq sabzavot iste’mol qilishni istasangiz, bu siz uchun o’z-o’zidan ideal taom, shuningdek go’sht va tovuq go’shti uchun yaxshi garnir.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 24 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
1 kilogramm yangi chiqqan kartoshkalar
700 gramm gulkaram
2 ta tuxum
1 osh qoshiq sut
ta'bga ko'ra tuz
qovurish uchun o'simlik yog'i
Qadam 1
Tugallandi

Kartoshkani yaxshilab suvda yuvamiz. Suvini bir necha marotaba almashtirish kerak bo'ladi.

Qadam 2
Tugallandi

Yuvilgan kartoshakani kastrulyaga solib, qaynoq suv va ta'bga ko'ra tuz solamiz. Qaynab chiqqanidan so'ng, 15-20 daqiqa qaynatamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Suvini to'kib, po'stidan artamiz. Yanga chiqqan kartoshkaning maydalarini po'stini artamasa ham bo'ladi.

Qadam 4
Tugallandi

Tovaga o'simlik yog'i quyib, kartoshkalarni qizartirib qovurib olamiz. Qovurilgan kartoshkalarga ta'bga ko'ra tuz sepsa ham bo'ladi.

Qadam 5
Tugallandi

Idishga suv quyib, olovga qo'yamiz. Qaynab chiqqanidan so'ng, ta'bga ko'ra tuz sepamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Gulkaramni bo'laklarga bo'lib, ozroq yuvamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Gulkaramni qaynab turgan suvga solib, 5 daqiqa qaynatamiz va suvdan olamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Idishga sut, tuxum va tuz solib, sanchqi yoki venchik yordamida yaxshilab aralashtiramiz. Hoxushga ko'ra sevimli ziravorlar solsa ham bo'ladi.

Qadam 9
Tugallandi

Har bir gulkaram bo'lagini aralashmaga botirib olamiz.

Qadam 10
Tugallandi

So'ngra kartoshka qovurilgan tovada o'rtacha olovda ikki taraflama bir necha soniyadan qizartirib qovurib olamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Tayyor gulkaramlarni ortiqcha yog'i ketishi uchun qog'oz sochiqqa olamiz.

Qadam 12
Tugallandi

Qovurilgan kartoshka va gulkaramni likopchaga solib, dasturxonga tortamiz va ustiga istalgan ko'kat sepamiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 50 daqiqa
  • Portsiya 4
  • Oddiy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
1 kilogramm yangi chiqqan kartoshkalar
700 gramm gulkaram
2 ta tuxum
1 osh qoshiq sut
ta'bga ko'ra tuz
qovurish uchun o'simlik yog'i
oldingi
Videoretsept: pasxa keksi
keyingi
Videoretsept: qaymoqli kulich

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.