Mandarinli tart
Masalliqlar:
-
300 gramm pechenye
-
120 gramm sariyog'
-
200 gramm tvorog
-
200 gramm 35 %li yog'li qaymoq
-
120 gramm shakar
-
10 gramm jelatin
-
5-6 dona mandarinmaydasidan
Yo’nalishlar
Tayyorlanishi oson bo’lgan shirinlik nihoyatda ishtahaochar bo’lib, uning nozik tvorogli asosi esa tartni yanada mazaliroq qiladi.
Uni bemalol bayram dasturxoni uchun pishirish mumkin va shuningdek bunday shirinlik oilaviy choy ichishlar uchun ham ayni muddao!
Tayyor taomning taxminiy narxi – 35 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
300 gramm pechenye | |
120 gramm sariyog' | |
200 gramm tvorog | |
200 gramm 35 %li yog'li qaymoq | |
120 gramm shakar | |
10 gramm jelatin | |
5-6 dona mandarin |
Pechenyelarni paketga solib, uvoq shakliga kelgunicha maydalaymiz.
Sariyog'ni eritib, pechenye bilan aralashtiramiz.
Tagiga pergament qog'ozi solingan, yonlari yog'langan qolipga pechenyeni tekkislab qo'yib chiqamiz.
Jelatinga 3 osh qoshiq suv solib, ishishi uchun 15 daqiqaga qoldiramiz.
Idishda qaymoq, tvorog va shakarni ko'pirtiramiz. Ishigan jelatinni isitib eritamiz.
Eritilgan jelatinni qaymoq va tvorogli aralashmaga solamiz. Yaxshilab ko'pirtiramiz.
Tartni yig'amiz:
Mandarinlarini o'rtasidan kesamiz. Mandarinlarni qolip bo'ylab chetlariga qo'yib chiqamiz. Tvorogli massaning yarimini solib, tekkislaymiz.