Videoretsept: smetanali krem suritilgan «Medovik» torti
Masalliqlar:
-
korjiga
-
100 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe"
-
400 gramm un
-
200 gramm shakar
-
2 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
3 osh qoshiq quyuq asal
-
2 ta tuxum
-
kremiga
-
200 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe"
-
350 gramm Maselkodan "Zayka" quyultirilgan suti
-
400 gramm smetana
Yo’nalishlar
«Medovik» torti – uyda tayyorlanadigan eng mashhur tortlardan biri. Smetanali krem suritilgan ushbu mayin tortni har kim ham tayyorlab ko’rishi kerak.
Aynan mana shu retsept bo’yicha tayyorlangan «Medovik» torti mayin va ajoyib bo’lib pishadi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 40 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
korjiga |
|
100 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe" | |
400 gramm un | |
200 gramm shakar | |
2 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
3 osh qoshiq quyuq asal | |
2 ta tuxum | |
kremiga |
|
200 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe" | |
350 gramm Maselkodan "Zayka" quyultirilgan suti | |
400 gramm smetana |
Korjini tayyorlab olamiz
Tuxum va shakarning yarmini mikser yordamida quyuq ko'pik hosil bo'lguniga qadar yaxshilab ko'pirtirib olamiz. So'ngra chetga olib qo'yamiz.
Qozonchaga esa qolgan shakarning yarmi va yog'ni solamiz. Gazga qo'yib, shakar to'liq eriguniga qadar aralashtirib turamiz.
Shakar eriganidan so'ng asalni solamiz va ko'pirguniga qadar aralashtirib turamiz. Ustidan iste'mol sodasini ham solamiz. Massaning hajmi oshib ketganidan so'ng, darhol gazdan olamiz.
5-7 daqiqadan keyin, ya'ni aralashma biroz sovigach, tuxumli aralashmani ingichka qilib quyib chiqamiz.
Qozonchani yana gazga qo'yamiz. Aralashtirib, 250 gramm un solib, aralashtiramiz va gazdan olamiz.
5 daqiqa soviganidan so'ng qolgan unni ham solamiz va aralashtirib olamiz. Xamirimiz yumshoq va qo'lga yopishuvchan bo'lishi odatiy hol, shu sababdan boshqa un qo'shmang.
Xamirni teng 10 ta bo'lakka bo'lamiz. Iloji bo'lsa bunda oshxona tarozisidan foydalanganingiz ma'qul.
Ikkita pergament qog'oz o'rtasiga xamir bo'laklarini bittadan qo'yib, 20-21 sm aylanada yoyib chiqamiz. Sanchqida bir nechta joyini teshib chiqamiz.
Har bir korjni 180 C darajada qizigan pechga qo'yib, 6 daqiqa davomida pishirib olamiz. Pishgan korjlarni issiqligida aylanasi 18 sm li qolip bilan kesib chiqamiz. Chetidan chiqqan ortiqchalarini esa maydalab olamiz va chetga olib qo'yamiz.
Kremini tayyorlab olamiz
Xona haroratidagi yog'ni mikser yordamida yaxshilab ko'pirtirib olamiz.
Quyultirilgan sutni solib, 2 daqiqa davomida ko'pirtiramiz.
So'ngra smetanani solib, yana 1-2 daqiqa davomida ko'pirtirib olamiz. Kremimiz ham tayyor.
Korjlarga krem surtib chiqamiz va ustma-ust yig'ib chiqamiz. Usti va chetlariga maydalangan korjdan sepib chiqamiz.
So'ng esa 8-10 soatga muzlatgichga olib qo'yamiz.
Ustini xohishga qarab bezatishingiz mumkin.
Bizlar tortning ustiga trafaret qo'yib, ustidan shakar upasi sepdik.
Yoqimli ishtaha!
Telegram kanalga a'zo bo'ling: Maselko
Reklama huquqi asosida
Masalliqlar:
korjiga |
|
100 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe" | |
400 gramm un | |
200 gramm shakar | |
2 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
3 osh qoshiq quyuq asal | |
2 ta tuxum | |
kremiga |
|
200 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe" | |
350 gramm Maselkodan "Zayka" quyultirilgan suti | |
400 gramm smetana |