Videoretsept: somsa «Trio»
Masalliqlar:
-
1-xamir uchun
-
500 gramm un
-
220 gramm suv
-
1 ta tuxum
-
10 gramm tuz
-
200 gramm qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin
-
2-xamir uchun
-
300 gramm un
-
230 gramm suv
-
7 gramm tuz
-
qovoqli asosga
-
400 gramm qovoq
-
150 gramm piyoz
-
50 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe"
-
0,5 choy qoshiq tuz
-
2 choy qoshiq shakar
-
tovuqli asos uchun
-
500 gramm tovuq filesi
-
200 gramm piyoz
-
0,5 choy qoshiq zira
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
-
ko'katli asos uchun
-
1 bog' yalpiz
-
1 bog' jag'-jag'
-
1 bog' ismaloq
-
150 gramm kartoshka1 ta
-
150 gramm piyoz
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
-
ustiga suritish uchun tuxum
-
ustiga sepish uchun kunjut
Yo’nalishlar
Qarshingizda uchta asosga ega, juda mazali va noodatiy somsa retsepti. Mazali 3 xil asos va qarsildoq xamir – bundanda mazaliroq somsa topish qiyin bizningcha.
Bunday taom bayram stolingizni bezab, sizning pazandalik qobiliyatlaringizni yaqqol ko’rsatib turadi.
Tayyorlangan taomning taxminiy narxi – 35 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
1-xamir uchun |
|
500 gramm un | |
220 gramm suv | |
1 ta tuxum | |
10 gramm tuz | |
200 gramm qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin | |
2-xamir uchun |
|
300 gramm un | |
230 gramm suv | |
7 gramm tuz | |
qovoqli asosga |
|
400 gramm qovoq | |
150 gramm piyoz | |
50 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe" | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
2 choy qoshiq shakar | |
tovuqli asos uchun |
|
500 gramm tovuq filesi | |
200 gramm piyoz | |
0,5 choy qoshiq zira | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
ko'katli asos uchun |
|
1 bog' yalpiz | |
1 bog' jag'-jag' | |
1 bog' ismaloq | |
150 gramm kartoshka | |
150 gramm piyoz | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
ustiga suritish uchun tuxum | |
ustiga sepish uchun kunjut |
Asosiy (1chi) qatlama xamirimizni qorib olamiz. Un, tuzli suv va tuxumni birlashtiramiz. Tayyor bo'lgan xamirni paketga solib, 20-25 daqiqaga chetga olib qo'yamiz.
Ikkinchi xamirni qorishni boshlaymiz. Tuzli suv, un va tuxumni aralshtiramiz va 20-25 daqiqaga chetga olib qo'yamiz.
Qovoqli asos tayyorlaymiz.
Qovoqni qirg'ichdan chiqarib, maydalangan piyoz qo'shib, eritilgan sariyog'ni quyamiz.
Tuz va shakar solib aralashtirib, chetga olib qo'yamiz.
Tovuqli asos tayyorlaymiz.
Tovuq go'shtini mayda to'rtburchak shaklida to'g'rab, mayda to'g'ralgan piyozni qo'shamiz. Tuz, murch va zira qo'shib aralashtiramiz va chetga olib qo'yamiz.
Ko'katli asos tayyorlaymiz.
Ko'katlarni yuvib, to'g'raymiz. Ustidan mayda to'g'ralgan piyoz va kartoshkani qo'shib aralashtiramiz. Tuz va murch qo'shib aralashtiramiz va chetga olib qo'yamiz.
Asosiy (qatlama) xamirni yupqa qilib yoyib, ustiga eritilgan margarin suritamiz.
Xamirni rulet shaklida o'rab, paketga solib, muzlatgichga 10 daqiqaga yuboramiz.
Ikkinchi xamirni 5-7 gramm keladigan bo'lakchalarga bo'lib, paketga solib qo'yamiz.
Qatlama xamirni muzlatgichdan olib, 12-15 gramm keladigan bo'lakchalarni kesib olamiz.
Oddiy va qatlama xamir bo'laklarini bir-biriga yopishtirib chiqamiz. Qatlama va oddiy xamir bo'lakchalar soni bir xil bo'lishi kerak.
Somsalarni tugamiz.
Qalinligi 0,3-0,5 millimetr keladigan 3 ta bo'lak xamir yoyamiz. Har bir bo'lakga har xil asos solamiz.
Har bir somsani pirojka shakliga keltirib, o'rib chiqamiz va yonidan bir-biriga yopishtirib chiqamiz.
Somsalarni pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga qo'yib chiqamiz. Ustiga tuxum suritib, kunjut sepamiz.
180 darajada qizdirilgan gaz pechiga 25-30 daqiqaga yuboramiz.
Telegram kanaliga a'zo bo'ling: Maselko
Masalliqlar:
1-xamir uchun |
|
500 gramm un | |
220 gramm suv | |
1 ta tuxum | |
10 gramm tuz | |
200 gramm qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin | |
2-xamir uchun |
|
300 gramm un | |
230 gramm suv | |
7 gramm tuz | |
qovoqli asosga |
|
400 gramm qovoq | |
150 gramm piyoz | |
50 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe" | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
2 choy qoshiq shakar | |
tovuqli asos uchun |
|
500 gramm tovuq filesi | |
200 gramm piyoz | |
0,5 choy qoshiq zira | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
ko'katli asos uchun |
|
1 bog' yalpiz | |
1 bog' jag'-jag' | |
1 bog' ismaloq | |
150 gramm kartoshka | |
150 gramm piyoz | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
ustiga suritish uchun tuxum | |
ustiga sepish uchun kunjut |