fbpx
Pomidordan krem-sho’rva va pishloqli tost

Pomidordan krem-sho’rva va pishloqli tost

Masalliqlar:

  • Sho'rva uchun

  • Pishloqli tost uchun

Yo’nalishlar

Mazali va xushbo’y pomidordan sho’rvani ham issiq, ham sovuq holda iste’mol qilish mumkin. Uning nozik va mayin tuzilishi ko’nglingizni oladi. Issiq holda ziravorlarning isi kuchliroq va xushbo’yroq. 

Sho’rva bilan qotirilgan non yoki, bizning retseptdagidek, pishloqli tost tortish mumkin. Istasangiz, sabzavotlarning miqdorini o’zgartishingiz, sevimli ziravorlaringizni qo’shishingiz mumkin – bu sho’rvaning ta’mini o’zgacha totli qiladi. 

Tayyor taomning taxminiy narxi – 30 000 so’m. 

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
Sho'rva uchun
6 ta pomidor
1 ta piyoz
1 ta sarimsoq piyoz
1 ta qizil bulg'or qalampiri
180 millilitr qaymoq
200 millilitr sabzavotli yoki tovuqli bulyon
3-4 dona rayhon bargi
1,5 choy qoshiq tuz
yarim choy qoshiq qora murch
1 choy qoshiq oregano
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
40 millilitrov zaytun yog'i
Pishloqli tost uchun
2 dona toster yoki baton noni
3 bo'lak motsarella pishlog'i
2 bo'lak cheddar pishlog'i
10 gramm yumshatilgan sariyog'
Qadam 1
Tugallandi

Barcha masalliqlarni tayyorlab olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Sho'rva tayyorlaymiz

Sarimsoq piyozni ustki qatlamini biroz tozalaymiz.

Qadam 3
Tugallandi

Sabzavotlarni katta bo’laklarga kesib pech uchun tovaga sarimsoq bilan solamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Sabzavotlarga ziravorlar va zaytun yog’ini qo’shamiz. Sabzavootlarni oldindan 200C darajagacha qizdirilgan pechga 50-60 daqiqaga qo’yamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Sabzavotlar pishgandan so’ng, ularni kastryulyaga solamiz. Sarimsoqni yumshoq bo’lakchalarini ezib chiqaramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Kastryulyaga rayhon solib pyure holatigacha blenderlaymiz.

Qadam 7
Tugallandi

Qaymoq, sabzavotli bulyon va tuz qo’shamiz va blenderlaymiz.

Qadam 8
Tugallandi

Pishloqli tost tayyorlaymiz

2 bo’lak baton olamiz. Bir bo’lak ustiga cheddar va motsarella pishloqlarini qo’yamiz. Hohishingiz bo’yicha pishloqlarni turini o’zgartirishingiz mumkin. Ustini yana bir bo’lak non bilan berkitamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Tostning ustki qismiga sariyog’ surtamiz va ikki tomonini qizartirib qovuramiz.

Qadam 10
Tugallandi

Sho’rvani chinniga quyib, rayhon bargi bilan bezatamiz va pishloqli tost bilan dasturxonga tortamiz.

Yoqimli ishtaxa!

  • 1,5 soat
  • Portsiya 4
  • Oddiy
  • 200C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
Sho'rva uchun
6 ta pomidor
1 ta piyoz
1 ta sarimsoq piyoz
1 ta qizil bulg'or qalampiri
180 millilitr qaymoq
200 millilitr sabzavotli yoki tovuqli bulyon
3-4 dona rayhon bargi
1,5 choy qoshiq tuz
yarim choy qoshiq qora murch
1 choy qoshiq oregano
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
40 millilitrov zaytun yog'i
Pishloqli tost uchun
2 dona toster yoki baton noni
3 bo'lak motsarella pishlog'i
2 bo'lak cheddar pishlog'i
10 gramm yumshatilgan sariyog'
oldingi
«Bahorgi» salat
keyingi
Videoretsept: shokolad va yalpizli tort

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.