fbpx
Qovoqli sinnabon

Qovoqli sinnabon

Masalliqlar:

  • asosiga

  • qaylasiga

Yo’nalishlar

Uyda qovoq bo’lsa, unda siz bu bulochkalarni tayyorlab ko’rishingiz shart. Bulochkalar gaz pechidan nozik, yumshoq va hatto quyosh kabi yorqin bo’lib chiqadi.

Sinnabon butun dunyoda taniqli bulochka va bunday ajoyib pishiriqqa befarq bo’lgan odamlarni topish oson bo’lmaydi. Biz esa sizga ularni qanday qilib yanada mazaliroq qilib tayyorlashni ko’rsatamiz.

Tayyor taomning taxminiy qiymati – 40 000 so’m.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
375 millilitr sut
125 millilitr o'simlik yog'i
80-100 gramm shakar
6 gramm quruq xamirturush
250 gramm qovoq pyuresi qovoqni pishirib blendorda pyure shakliga keltirib oling
800 gramm un
1 osh qoshiq quyuq asal
0,5 choy qoshiq tuz
asosiga
100 gramm sariyog'
150 gramm shakar
3 osh qoshiq dolchin
qaylasiga
150 gramm tvorogli pishloq
100 gramm shakar upasi
2 osh qoshiq yumshatilgan sariyog'
1 osh qoshiq limon sharbati
Qadam 1
Tugallandi

Qovoqni tozalab bo'laklarga bo'lamiz. Folgaga o'rab, 180-200 C darajada oldindan qizdirilgan pechga 45-60 daqiqaga yuboramiz.

Yumshagan qovoqni blender bilan pyure holatiga keltiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Xamirturush, tuz, 1 osh qoshiq shakar va 3-4 osh qoshiq unni sutda eritib oling. 15-20 daqiqa davomida issiq joyga qo'ying.

Qadam 3
Tugallandi

Idishda xamir, o'simlik yog'i, qolgan shakar, asal va qovoq pyuresini aralashtiramiz, un qo'shamiz va xamir qoramiz.

Tayyor xamirni sovutgichga kamida 3 soatga yoki butun kechaga qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni muzlatgichdan olamiz va uni 2 qismga bo'lamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Har bir qismni 0,3-0,4 santimetr qalinlikda to'rtburchak shaklida yoyib chiqamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Yumshatilgan sariyog ' bilan yog'lab, ustidan dolchin va shakar aralashmasini sepib chiqamiz va rulet shaklida qattiq qilib o'raymiz.

Qadam 7
Tugallandi

Ruletni 3-4 santimetr qalinligida bo'laklarga kesib olamiz va ularni bir-biridan 2 santimetr masofada joylashtiramiz. 20-30 daqiqaga qoldiramiz.

Qadam 8
Tugallandi

Keyin 175- 180 C darajada oldindan qizdirilgan pechga 30-35 daqiqaga sarg'aygunga qadar yuboramiz. Muhim! Pishirish vaqti pechga qarab farq qilishi mumkin.

Qadam 9
Tugallandi

Qayla tayyorlash

Mikserda sariyog' bilan tvorogli pishloqni aralashtirib, shakar upasi va limon sharbati qo'shamiz, 1-2 daqiqa aralashtiramiz.

Qadam 10
Tugallandi

Tayyor va hali issiq sinnabonlarni ustidan tvorogli qaylani quyamiz.

Yoqimli ishtaha!

  • Portsiya 18
  • O’rtacha
  • 175 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
375 millilitr sut
125 millilitr o'simlik yog'i
80-100 gramm shakar
6 gramm quruq xamirturush
250 gramm qovoq pyuresi qovoqni pishirib blendorda pyure shakliga keltirib oling
800 gramm un
1 osh qoshiq quyuq asal
0,5 choy qoshiq tuz
asosiga
100 gramm sariyog'
150 gramm shakar
3 osh qoshiq dolchin
qaylasiga
150 gramm tvorogli pishloq
100 gramm shakar upasi
2 osh qoshiq yumshatilgan sariyog'
1 osh qoshiq limon sharbati
oldingi
Rukkola va yosh makkajo’xoridan tayyorlangan salat
keyingi
Pomidorli qaylada pishirilgan pishloqli teftellar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.