Dolchinli pirog
Masalliqlar:
-
Uvoqiga:
-
120 gramm sariyog'
-
250 gramm un
-
150 gramm shakar
-
2 osh qoshiq maydalangan dolchin
-
1/4 choy qoshiq tuz
-
Xamiriga:
-
250 gramm un
-
100 gramm shakar
-
1 choy qoshiq qabartma
-
1/4 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
1/4 choy qoshiq tuz
-
85 gramm sariyog'
-
2 ta tuxum
-
160 gramm smetana
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
1 osh qoshiq limon sharbati
Yo’nalishlar
Usti qarsildoq, ichi esa uvalanib ketadigan, dolchinga to’yinib pishgan bunday pirog oila a’zoalringizni bir dasturxon atrofida jamlashga beminnat xizmat qiladi.
Tayyorlash jarayoni osonligi va ko’p masalliqlarning talab etilmasligi esa ayni muddao.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 25 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Uvoqiga: |
|
120 gramm sariyog' | |
250 gramm un | |
150 gramm shakar | |
2 osh qoshiq maydalangan dolchin | |
1/4 choy qoshiq tuz | |
Xamiriga: |
|
250 gramm un | |
100 gramm shakar | |
1 choy qoshiq qabartma | |
1/4 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1/4 choy qoshiq tuz | |
85 gramm sariyog' | |
2 ta tuxum | |
160 gramm smetana | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
1 osh qoshiq limon sharbati |
Uvog'ini tayyorlab olamiz:
Barcha quruq masalliqlarni solib, aralashtirib olamiz. Eritilgan sariyog'ni quyib, aralashtirib olamiz.
Xamirini tayyorlab olamiz:
Mikser idishiga barcha quruq masalliqlar va eritilgan sariyog'ni solamiz. Aralashtirib olamiz.
Tuxum solib, massani ko'pirtiramiz.
Smetana va limon sharbatini solib, yaxshilab aralashtirib olamiz.
Aylanasi 18 sm kattalikdagi qolipga xamirning yarmini quyamiz, ustidan uvoqli aralashmamizning ham yarmini sepamiz.
So'ng qolgan xamirni quyib, ustidan qolgan urvoqli aralashmani sepamiz.
180 C darajada qizigan pechda 40-50 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Pishgan pirogni sovutib, ustidan shakar upasini sepamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Uvoqiga: |
|
120 gramm sariyog' | |
250 gramm un | |
150 gramm shakar | |
2 osh qoshiq maydalangan dolchin | |
1/4 choy qoshiq tuz | |
Xamiriga: |
|
250 gramm un | |
100 gramm shakar | |
1 choy qoshiq qabartma | |
1/4 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1/4 choy qoshiq tuz | |
85 gramm sariyog' | |
2 ta tuxum | |
160 gramm smetana | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
1 osh qoshiq limon sharbati |