fbpx
Asalli nok bilan pishirilgan tovuq go’shti

Asalli nok bilan pishirilgan tovuq go’shti

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Oddiy tovuqni ham xushbo’y va mazali pishirish mumkin.

Bunday yumshoq pishgan tovuq faqatgina bayram stolingizni bezabgina qolmay, barchaga bayram shukuhini ham ulashadi. Ammo, agar istasangiz ushbu taomni har kunlik taomnomangizga qo’shib, yaqinlaringiz bilan baham ko’rishingiz mumkin.

Tayyor taomning taxminiy narxi 57 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
1 kilogramm tovuq sonlari
100 gramm piyoz
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
1 osh qoshiq un
0,5 choy qoshiq za'faron
100 millilitr issiq suv
150 millilitr sabzavotli yoki tovuqli bulyon
bir chimdim dolchin
4 ta nok
15 gramm sariyog'
1 osh qoshiq asal
1-2 ta lavr yaprog'i
Qadam 1
Tugallandi

Tovuq go'shtini suyagidan ajratib olamiz, suyaklaridan bulyon tayyorlaymiz.

Tovuq sonlarini 2 bo'lakka bo'lib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tovuq sonlarini o'rtacha olovda, o'simlik yog'ida ikki taraflama qizarguniga qadar qovurib olamiz.

Tovadan suzib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Idishga za'faronnisepib, ustidan 100 millilitr issiq suv quyib, tindirib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Tovuq sonlarini qovurgan tovamizda qayla tayyorlaymiz.

Buning uchun mayda to'g'ralgan piyozni yumshaguniga qadar qovurib olamiz. Un qo'shib, tez va yaxshilab aralashtiramiz. Un va piyozni 1-2 daqiqa qovuramiz. Keyin esa unga za'faronli suv va bulyon qo'shamiz.

Dolchin, lavr yaprog'i, tuz va murch bilan ta'm kiritamiz va 3-5 daqiqa qaynatamiz.
So'ngra chuqur qolipga pishirish uchun suzib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Nokni 4 bo'lakka bo'lib, urug'idan tozalaymiz.

Qadam 6
Tugallandi

Tovada sariyog'ni eritib, unga asal solamiz va hosil bo'lgan qaylada noklarni oltin tusga kirguniga qadar pishirib olamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Qovurilgan tovuq sonlari va shirin noklarni qaylasi bilan 180 C darajadagi gaz pechiga 15-20 daqiqaga yuboramiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 60 daqiqa
  • Portsiya 6
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
1 kilogramm tovuq sonlari
100 gramm piyoz
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
1 osh qoshiq un
0,5 choy qoshiq za'faron
100 millilitr issiq suv
150 millilitr sabzavotli yoki tovuqli bulyon
bir chimdim dolchin
4 ta nok
15 gramm sariyog'
1 osh qoshiq asal
1-2 ta lavr yaprog'i
oldingi
Pomidorli qaylada pishirilgan pishloqli teftellar
keyingi
Qiyomli olmalar bilan pishirilgan tuxumli non (grenkilar)

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.