Zanjabilli tort
Masalliqlar:
-
Xamiriga
-
270 gramm un
-
1 choy qoshiq maydalangan zanjabil
-
1 choy qoshiq dolchin
-
1 choy qoshiq qabartma
-
2 ta tuxum
-
100 gramm shakar
-
125 gramm sariyog'
-
100 gramm qaymoq
-
150 gramm sut
-
100 gramm asal
-
Kremiga
-
100 gramm sariyog'
-
300 gramm tvorogli pishloq
-
70 gramm shakar upasi
-
1 choy qoshiq vanil ekstrakti
-
Shokoladli archalarga
-
90 gramm qora shokolad
-
6-8 dona nonli tayoqchalar" solomka"
-
ta'bga qarab sepish uchun bezaklar
Yo’nalishlar
Zanjabilli tort – nomlanishini o’ziyoq bizga bayramni eslatadi. Hech qaysi bayram, ayniqsa yangi yil bayram torti ishtirokisiz o’tmasligi aniq.
Bu tortni pishirish jarayonidagi dolchin va zanjabildan taraladigan iforlar esa bayram kayfiyatini ko’tarishi aniq. Pishirig’imiz ustini shokoladli archalar bilan bezatishimiz esa yaqinlaringiz, ayniqsa bolajonlarni hayratda qoldirishi aniq!
Masalliqlar:
Xamiriga |
|
270 gramm un | |
1 choy qoshiq maydalangan zanjabil | |
1 choy qoshiq dolchin | |
1 choy qoshiq qabartma | |
2 ta tuxum | |
100 gramm shakar | |
125 gramm sariyog' | |
100 gramm qaymoq | |
150 gramm sut | |
100 gramm asal | |
Kremiga |
|
100 gramm sariyog' | |
300 gramm tvorogli pishloq | |
70 gramm shakar upasi | |
1 choy qoshiq vanil ekstrakti | |
Shokoladli archalarga |
|
90 gramm qora shokolad | |
6-8 dona nonli tayoqchalar | |
ta'bga qarab sepish uchun bezaklar |
Xamiriga
Un, zanjabil, dolchin va qabartma hammasi aralashtiriladi.
Tovaga sariyog', qaymoq va sut solinadi.
Sariyog' eriguncha barchasi gaz plitasi ustida qizdiriladi.
Tuxum va shakar alohida idishda yaxshilab ko'pirtiriladi.
Ikkita suyuq aralashmalar unli massaga solinadi.
So'ng asal solinadi.
Silliq holatga kirguncha yaxshilab aralashtiriladi.
Xamir ikkita teng qismga bo'linadi.
Ikkalasi ham oldindan tayyorlab qo'yilgan aylanasi 18 sm li qolipga solinadi.
Qoliplarga oldindan yog'langan qog'oz to'shaladi va chetlariga esa sariyog' surtiladi.
Krem
Xona haroratidagi sariyog' 2-3 daqiqa davomida ko'pirtiriladi. So'ng shakar upasi solinadi.
Yorqin rangga kirguncha yaxshilab ko'pirtiriladi.
Ko'pirtirishda davom etib, ustidan tvorogli pishloq hamda vanil ekstrakti solinadi.
Krem bir xil silliq holatga keltiriladi.
So'ng sovutgichga yarim soatga qo'yiladi.
Shokoladli archalar
Patnisga yog'langan qog'oz to'shaladi.
Nonli tayoqchalar terib chiqiladi.
Shokolad suv bug'ida yoki mikroto'lqinli pechda 15 soniyada eritiladi.
Tortni yig'ish
Xamirning avval birinchi qavatiga, so'ng esa ikkinchi qavatiga krem surtilib chiqiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga |
|
270 gramm un | |
1 choy qoshiq maydalangan zanjabil | |
1 choy qoshiq dolchin | |
1 choy qoshiq qabartma | |
2 ta tuxum | |
100 gramm shakar | |
125 gramm sariyog' | |
100 gramm qaymoq | |
150 gramm sut | |
100 gramm asal | |
Kremiga |
|
100 gramm sariyog' | |
300 gramm tvorogli pishloq | |
70 gramm shakar upasi | |
1 choy qoshiq vanil ekstrakti | |
Shokoladli archalarga |
|
90 gramm qora shokolad | |
6-8 dona nonli tayoqchalar | |
ta'bga qarab sepish uchun bezaklar |